İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İHH Arakan için seferber
İHH İnsani Yardım Vakfı, Budist cunta devleti Myanmar’ın katliamlarından kaçarak Bangladeş’teki kamplara sığınan Arakanlı Müslümanlara yönelik acil yardım çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.
Arakan, Bangladeş, GüneyAsya, Myanmar, Türkiye 03.08.2012

İHH Acil Yardım Koordinatörü Recep Güzel ve ekibi, Myanmar’dan Bangladeş’in Cox’s Bazar kentine sığınan mültecileri kaldıkları kamplarda ziyaret ederek nakdi yardımda bulundu. Ayrıca mültecilerin ihtiyaçları olan yaşam malzemelerini temin edebilmeleri ve yerleştirilecekleri kamplardaki fiziki durumlarının iyileştirilmesi için de girişimler başlatıldı.

Göç eden ailelerle birebir görüşen ve ihtiyaçlarını tespit eden İHH Acil Yardım Ekibi Koordinatörü Recep Güzel bölgedeki durum hakkında şunları söyledi:

“Birkaç gün önce Arakan’dan Bangladeş’e sığınan iki kadınla görüştük. Eşleri katledilen kadınlardan biri anne, diğeri onun 2 çocuklu kızı. Büyük anne; yaşadıklarını anlatırken kızının iki çocuğunu bir an bile yanından ayırmadı. Çok büyük bir korku ve çaresizlik içerisindeler. Arakanlı mülteciler arasında böyle binlerce insan var. 4 metrekarelik yerlerde her türlü imkandan yoksun bir şekilde yaşamaya çalışıyorlar. Hiçbir yaşam malzemeleri yok. Bizler burada onların ihtiyaçlarının sağlanması için seferber olmuş durumdayız. Gıda ve barınma yardımlarının dışında bu ailelere nakdi yardımlar da yapıyoruz. Özellikle Arakan’dan Bangladeş’e yeni gelen ve hiçbir şeyi olmayan ailelere yönelik aynı yardımları genişleterek ve çeşitlendirerek sürdüreceğiz.”

Arakanlı Müslümanlara yardım etmek isteyen hayırseverlerimiz ARAKAN yazıp 3072’ye göndererek 5 TL bağışta bulunabilirler. Ayrıca Arakan Acil Yardım çalışmaları hakkında detaylı bilgi için www.ihh.org.tr ve 0212 631 21 21 telefon numaralarından İHH’ya ulaşarak bilgi alabilirsiniz. 

Bölge hakkında her türlü soruya cevap bulabileceğiniz İHH Arakan Raporu için tıklayınız

İlgili haberler
Tümünü Gör
İHH'nın 2'nci İyilik Gemisi Sudan’a uğurlandı
İHH'nın 2'nci İyilik Gemisi Sudan’a uğurlandı
İHH İnsani Yardım Vakfı'nın öncülüğünde hazırlanan 110 konteynerlik İyilik Gemisi Mersin Limanı'ndan, Sudan'a doğru yola çıktı. Vakfın hazırlamış olduğu 2'inci İyilik Gemisi bin 605 tonluk insani yardım malzemesi barındırıyor.
Mersin
26.04.2025
İHH, depremden etkilenen vatandaşlara çorba dağıttı
İHH, depremden etkilenen vatandaşlara çorba dağıttı
İHH, İstanbul’da 6.2 büyüklüğünde meydana gelen depremin ardından evlerine gidemeyen 2 bin kişiye sıcak çorba dağıttı.
İstanbul
24.04.2025
Uluslararası Savaş Sempozyumu başladı
Uluslararası Savaş Sempozyumu başladı
18-20 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek olan 4. Uluslararası İslam Kültür ve Medeniyeti Sempozyumu başladı.
Kocaeli
18.04.2025