İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İHH, Bangladeş’te 3 Yetimhane daha açtı
İHH İnsani Yardım Vakfı, Güneydoğu Asya’nın en yoksul ülkelerinden biri olan Bangladeş’te onlarca yetime umut olacak 3 ayrı yetimhaneyi daha hizmete açtı.
Bangladeş, GüneyAsya 07.05.2016

İHH İnsani Yardım Vakfı, Güneydoğu Asya’nın en yoksul ülkelerinden biri olan Bangladeş’te onlarca yetime umut olacak 3 ayrı yetimhaneyi daha hizmete açtı.

İHH İnsani Yardım Vakfı, bu yıl 6’ncısını düzenlediği Yetim Dayanışma Günleri kapsamında yapımı tamamlanan yetimhanelerin de açılışlarını da birer birer gerçekleştiriyor.

Yetim Dayanışma Günleri’nde Bangladeş’e giden İHH ekipleri, Bangladeş’in Kurigram, Shatkira ve Chandpur şehirlerinde 3 ayrı yetimhaneyi hizmete açtı.

Esma Biltaci Yetimhanesi

Yapımına Şubat 2015’te başlanan 32 yetimin istifade edeceği Esma Biltaci Yetimhanesi Bangladeş’in Kurigram kentinde hizmete başladı.

Yetimhanede kalacak yetimler, tüm hizmetlerden bedelsiz olarak yararlanabilecekleri gibi, alacakları temel ilköğretim dersleri ve İslami ilimler eğitimlerinin yanı sıra, ümmet bilinci ve güzel ahlak düsturuyla yetiştirilmesi planlanıyor.

Bursa İnegöl Yetimhanesi

Yine Bangladeş’in Shatkira şehrinde inşaatına Şubat 2015’te başlanan Bursa İnegöl Yetimhanesi de hizmete açıldı.

32 yetimin istifadesine sunulan yetimhanede sadece barınak amacıyla değil aynı zamanda onları eğitimli, kendi ayakları üstünde durabilen ve başkalarına da faydalı olabilecek bilinçli birer Müslüman olarak yetişmesine vesile olabilmeleri hedefleniyor.

Muhammed Enes Yetimhanesi

Aktif bir İHH Gönüllüsü olan ve geçirdiği elim bir trafik kazası sonrası yaşamını yitiren Muhammed Enes adına Bangladeş’in Chandpur şehrinde inşa edilen 32 yetimin istifade edeceği Muhammed Enes Yetimhanesi’nin de açılışı gerçekleştirildi.

Ekim 2014’te inşasına başlanan yetimhane ile birlikte yetim çocukların eğitimine bütçe ayıramayan yoksul yetim ailelerin üzerinden bu yük alınarak onlara kısmi bir rahatlık sağlanması, çocukların ağır işlerden ve okul dışında her an yüz yüze oldukları tehlikelerden uzak tutulması amaçlanıyor.

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH ve Kuveytli kuruluş Gazze’ye insani yardım gemisi gönderdi
İHH ve Kuveytli kuruluş Gazze’ye insani yardım gemisi gönderdi
İHH İnsani Yardım Vakfı ve Kuveytli kuruluş Kuwait Society for Relief tarafından ortak hazırlanan insani yardım gemisi, Mersin Limanı’ndan Mısır Ariş Limanı’na doğru yola çıktı. Burada Mısır Kızılayı’na teslim edilecek yardım malzemeleri, ardından Gazze’ye ulaştırılacak. Gemide, birçok farklı kalemde 907 tonu aşkın malzeme yer alıyor.
14.04.2024
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı ve çok sayıda uluslararası sivil toplum kuruluşunun organize ettiği Özgürlük Filosu, Gazze için yola çıkmaya hazırlanıyor. Filoya katılım için başvuru süreci devam ediyor.
04.04.2024
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024