İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Arnavutluktaki selzedelere yardımlar sürüyor
Bir yandan Haiti’deki depremin yaralarını sarmaya çalışan İHH, diğer taraftan selin vurduğu Arnavutluk’a acil yardımda bulundu. İHH ekipleri, afetzede ailelelere 4 ton yardım malzemesi dağıttı. Dağıtı
Arnavutluk, Balkanlar 18.01.2010

İHH İnsani Yardım Vakfı selin vurduğu Arnavutluk’a yardımlarını sürdürüyor. İşkodra vilayetinin Dayc kasabası sel afetinden en ağır şekilde etkilendi. İHH ekipleri, afetzede ailelere acil yardımda bulunarak bir nebze de olsa yaralarını sardı. Sel felaketinin yaşanmasından hemen sonra İstanbul’dan Arnavutluk’a, bir acil yardım ekibi gönderildi. İHH ekibi, partner kuruluş Alsar Vakfı ile birlikte yardımları organize ederek dağıtımlara başladı. Sel bölgesindeki dağıtım çalışmalarına askerler de katılarak ekiplere yardımcı oldu. İlk etepta mağdur ailelelere 4 ton yardım malzemesi dağıtıldı. Dağıtımlardan 5 bin kişi faydalandı. 

Dayc, Sukat, Yeni Şam, Pemtar, Mushan, Belay, Darrgjat, Rsuhkul, Sirk köylerinde sel afetinden en fazla etkilenen ailelere yağ, pirinç, fasülye, şeker, makarna, un, el sabunu ve bulaşık deterjanı dağıtımı yapıldı. Bu yardımlara ek olarak battaniye, tekstil ve gıdadan oluşan yardımların dağıtımı devam ediyor. 

Arnavutluk’ta geçtiğimiz hafta aşırı yağışların ardından baraj kapaklarının açılması üzerine ülkenin kuzeyinde sel afeti meydana gelmiş, yaşanan sel afeti bölgede büyük hasara neden olmuştu.  Sel suları bazı bölgelerde 1,5 merteye çıkarken kimi bölgelerde 4 metreye kadar yükseldi. İlk belirlemelere göre 2 bin 949 ev kullanılamaz hale gelirken 10 bin 400 hektar arazi sular altında kaldı. Kısa bir süre içerisinde 5 bin kişi bölgeden daha güvenli bir yere tahliye edildi. Sel afeti bölge halkının geçim kaynakalarından birisi olan hayvancılığı da vurdu. 10 bin hayvan sel yüzünden telef olurken zararın yaklaşık 66 milyon Euro olduğu tahmin ediliyor. 


İlgili haberler
Tümünü gör
Suriye’deki 400 bin kişiye Ramazan yardımı
Suriye’deki 400 bin kişiye Ramazan yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayı boyunca 400 bin kişiye destek oldu.
10.04.2024
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gıda Güvencesi Sektörü’nde Uluslararası Koordinasyon Mekanizması verilerine göre Gazze'de günlük olarak en fazla sıcak yemek ve ekmek dağıtımı yapan uluslararası kuruluşlar arasında yer aldı. Çalışmalarını sürdüren vakıf, Dünya Gıda Programı (WFP) ile birlikte Ramazan’da da her gün 48 bin kişiye iftar yemeği ikramında bulunuyor.
18.03.2024
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı, işgalci İsrail’in saldırıları altındaki Gazze’ye insani yardım ulaştırmaya devam ediyor. Her gün 32 bin kişiye sıcak yemek dağıtımında bulunan vakıf; 7 Ekim’den bu yana gıda kolisi, battaniye ve tıbbi malzeme gibi farklı kalemlerde on binlerce Gazzeliye destek oldu.
16.02.2024