İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İHH, Doha’da ICHAD’ın toplantısına katıldı
İHH Mütevelli Heyeti Başkan Yardımcısı Hüseyin Oruç Katar’ın başkenti Doha’da düzenlenen İslami İşbirliği Teşkilatı (İİT) İnsani Yardım Departmanı (ICHAD)’ın toplantısına katıldı. Toplantıda, vakfımı
Ortadoğu 12.12.2011

ICHAD’dan sorumlu Büyük Elçi Atta Al-Manan Bakhit’in başkanlığında ve Katar Kızılay Derneği’nin ev sahipliğinde yapılan toplantıya, vakfımız ile birlikte Katar, Kuveyt, Suudi Arabistan, Sudan ve İngiltere’den de STK temsilcileri katıldı.

Toplantıda ICHAD’ın kurumsal yapısı, kriz bölgelerindeki insani ve siyasi olaylardaki rolü, kapsamının genişletilmesi ve güçlendirilmesi gibi konular ele alındı. Kuruluşumuz adına konuşan Hüseyin Oruç İHH’nın saha tecrübelerini heyetle paylaşıp, insani yardım çalışmaları noktasında tavsiyelerini dile getirdi.

ICHAD’ın geniş çapta rol aldığı Somali örneğinden yola çıkarak birim üyelerinin strateji geliştirme, yardım ağını ve katılımcı kuruluşların sayısını artırma gibi hedeflerle yakın bir gelecekte tekrar toplanmaları karara bağlandı.  

İlgili haberler
Tümünü gör
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı ve çok sayıda uluslararası sivil toplum kuruluşunun organize ettiği Özgürlük Filosu, Gazze için yola çıkmaya hazırlanıyor. Filoya katılım için başvuru süreci devam ediyor.
04.04.2024
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Uluslararası Özgürlük Filosu için satın alımı yapılan iki gemide incelemelerde bulundu. Yıldırım burada yaptığı açıklamada, “Bu yük gemisi 5 bin 500 ton kapasiteli, adı Anadolu. Ülkemizin yardımlarını ve merhametini yüklenerek Gazze’ye ulaştıracak. Diğer gemimizin adı, Vicdan. Bu gemi de dünyadaki vicdan sahibi aktivistleri alacak ve dünya vicdanını Gazze sahillerine ulaştıracak” dedi.
27.03.2024