İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Burundili Müslümanlara yardım eli
Geçtiğimiz ay yaşanan sel felaketinin ardından Burundi’ye giden İHH ekibi selzedelere koruyucu giysi ve barınak yardımında bulundu.
Afrika, Burundi 02.02.2013

 Burundi’nin Bujumbara eyaletindeki Buyenzi şehrinde aşırı yağışlar sebebiyle meydana gelen seller bölgede hayatı felç etti. Bin 600 Müslüman ailenin yaşadığı şehirde onlarca ev tamamen yıkılırken yüzlercesi zarar gördü.

İHH İnsani Yardım Vakfı’na ulaşan bir Burundilinin felaketi haber vermesi üzerine İHH Ruanda Ofisi'nden bölgeye bir ekip gönderildi. Buyenzi’ye 7 bin Euroluk acil yardım ulaştıran İHH ekibi selzedelere koruyucu giysi ve barınak dağıtımında bulundu.

Dünyanın en fakir ülkelerinden biri olan Burundi Orta Afrika'da, Büyük Göller bölgesinde yer alıyor. Ülkenin adı 1990’lı yılların ortasında komşu olduğu Ruanda’da meydana gelen olaylar sebebiyle duyulmuştu. İHH ekibinin verdiği bilgiye göre geçtiğimiz ay yaşanan son sel felaketi nedeniyle 3 kişi öldü, 4 kişi ağır yaralandı, 500’den fazla kişi ise evsiz kaldı.

Onlarca yıldır farklı etnik grupların çatışmasına da sahne olan Burundi’de yaşanan sıkıntılar yoksulluk nedeniyle çözümsüz kalıyor. Gıda, kıyafet, sağlık, temiz su ve yakıt gibi temel insani ihtiyaçlarını bile karşılayamayacak durumda olan Burundi halkı yaşam koşullarını iyileştirmeleri için gereken imkanlardan yoksun.

Bölgeye ulaştırılan yardımlar üzerine selzedeler Buyenzi tarihinde ilk kez bölge halkına dışarıdan yardım eli uzandığını belirterek İHH yetkililerine teşekkür ettiler. İHH Genel Merkezi’ne gönderdikleri teşekkür mektubu ile duygularını ifade eden Burundili Müslümanlar desteğin sürmesini temenni ettikleri dile getirdiler.

 

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gıda Güvencesi Sektörü’nde Uluslararası Koordinasyon Mekanizması verilerine göre Gazze'de günlük olarak en fazla sıcak yemek ve ekmek dağıtımı yapan uluslararası kuruluşlar arasında yer aldı. Çalışmalarını sürdüren vakıf, Dünya Gıda Programı (WFP) ile birlikte Ramazan’da da her gün 48 bin kişiye iftar yemeği ikramında bulunuyor.
18.03.2024
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı, işgalci İsrail’in saldırıları altındaki Gazze’ye insani yardım ulaştırmaya devam ediyor. Her gün 32 bin kişiye sıcak yemek dağıtımında bulunan vakıf; 7 Ekim’den bu yana gıda kolisi, battaniye ve tıbbi malzeme gibi farklı kalemlerde on binlerce Gazzeliye destek oldu.
16.02.2024
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla başlatılan kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 4 bin 608 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
06.02.2024