İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İHH görevlileri Sphere eğitmen eğitimi aldı
İHH İnsani Yardım Vakfı, 19 vakıf görevlisiyle; insani yardım standartlarının yükseltilmesini amaçlayan uluslararası bir program olan Sphere'in eğitmen eğitimini tamamladı.
18.11.2022

19 İHH görevlisi, insani yardımda öncelikli olan bazı alanlarda evrensel asgari standartlar dizisini geliştirmek amacıyla başlatılan Sphere'in eğitmen eğitimini aldı. 5 gün süren eğitimler, Akredite Sphere Eğitmeni Zeynep Sanduvaç tarafından verildi.

Farklı alanlarda eğitimler alındı

Sphere eğitimlerinde; kriz bölgelerinde yapılması gereken acil müdahaleler, insani yardımın kalitesini artırmak ve yardım faaliyetlerinde bulunan kuruluşların kendi organlarına, bağışçılarına, afet ve çatışmalardan etkilenen insanlara karşı hesap verebilirliğinin nasıl arttırılması gerektiği örnekleriyle anlatıldı.

_g7a5741.jpg

Daha önce de 19 vakıf görevlisi temel Sphere eğitimi almıştı.

Sphere Eğitiminde, doğal ve/veya insan kaynaklı afetlerden etkilenenlerin yaşam standartlarının artırılması için temel asgari gereksinimler Su ve Sanitasyon, Beslenme ve Gıda, Barınma, Sağlık başlıkları altında ele alınıyor.

İlgili haberler
Tümünü gör
STK’lardan Dünya Yetimler Günü’nde basın açıklaması
STK’lardan Dünya Yetimler Günü’nde basın açıklaması
İHH’nın da aralarında bulunduğu Çocuk Hakları Platformu, 15 Ramazan Dünya Yetimler Günü’nde basın açıklaması düzenledi. Açıklamada, işgalci İsrail’in çocuklara yönelik saldırılarına karşı dünya genelinde güçlü adımlar atılmadığı için saldırılarını daha artırdığı vurgulandı.
Yetim
25.03.2024
Yetimler Gençlere Emanet Projesi 5 yıl daha uzatıldı
Yetimler Gençlere Emanet Projesi 5 yıl daha uzatıldı
İHH İnsani Yardım Vakfı ile Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü işbirliğinde yürütülen Yetimler Gençlere Emanet Projesi’nin protokolü 5 yıl daha uzatıldı. Protokol, İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım ve Gençlik Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Emre Topoğlu tarafından imzalandı.
Yetim
21.03.2024
İHH, Ramazan ayında Balkanlar'da binlerce kişiye destek ulaştırdı
İHH, Ramazan ayında Balkanlar'da binlerce kişiye destek ulaştırdı
İHH İnsani Yardım Vakfı, Ramazan çalışmaları kapsamında Balkanlar'da tespit edilen yaklaşık 16 bin ihtiyaç sahibine yardım ulaştırdı.
19.03.2024