İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İHH, Humanitarian Networks and Partnerships Weeks 2024‘e katıldı
İHH İnsani Yardım Vakfı, Uluslararası İlişkiler ve Afet Yönetimi Departmanları temsilcileriyle, 6-10 Mayıs tarihlerinde OCHA tarafından organize edilen İnsani Ağlar ve Ortaklıklar Haftası Etkinliği’ne (Humanitarian Networks and Partnerships Weeks) katıldı.
13.05.2024

İsviçre’nin Cenevre şehrinde düzenlenen etkinlik; bilgi paylaşım ağı oluşturulması, insani yardım operasyon kapasitelerinin geliştirilmesi, kurumlar arası koordinasyonun artırılması, yenilikçi çözümler üretilmesi ve iş birlikleri oluşturulması konusunda önemli bir platform olma özelliği taşıyor.

Bu yılki etkinlikte, "Türkiye'nin Kahramanmaraş Depremlerinden Alınan Dersler" başlıklı bir oturum da düzenlendi. 2023 yılı Şubat ayında Türkiye'nin Güneydoğu bölgesini ve Suriye'yi etkileyen yıkıcı depremlerden elde edilen deneyimler tartışıldı. Oturumda, Sphere standartlarının afet durumlarında nasıl uygulanabileceği üzerine odaklanıldı. Sphere, Türk Kızılayı ve İHH temsilcileri, oturumda konuşmacı olarak yer aldı ve tecrübelerini katılımcılarla paylaştı.

4.jpg

İHH’nın çalışmaları hakkında bilgi paylaşıldı

Oturumda konuşan İHH Yönetim Kurulu Üyesi Talha Keskin, İHH'nın deprem sırasında ve sonrasında yaptığı ve devam eden çalışmaları hakkında bilgi verdi. Süreç boyunca AFAD koordinasyonu ve uluslararası kuruluşlarla yapılan iş birliklerini aktardı. Ayrıca, insani yardım standartlarının önemini vurguladı. Keskin, depremden önce farklı kuruluşların personellerine Sphere Standartları konusunda eğitim verildiğini ve İHH ekibinin de bu konuda eğitim aldığını belirtti.

3.jpg

Etkinliğe, pek çok ülkeden sivil toplum kuruluşları, akademisyenler, özel sektör temsilcileri, BM kuruluşları ve üye devletlerin temsilcileri katıldı.

 

İlgili haberler
Tümünü Gör
Bosnalı kuruluşlar Suriye’de iki okul inşa etti
Bosnalı kuruluşlar Suriye’de iki okul inşa etti
İHH İnsani Yardım Vakfı, Islamska Zajednica Bosna Hersek Rijaset ve HO Merhamet Bosna kurumları ile Suriye'de iki okulun açılışını gerçekleştirdi.
13.06.2024
İstanbul’da “Gazze Kardeşlik Şenliği” düzenlendi
İstanbul’da “Gazze Kardeşlik Şenliği” düzenlendi
İHH İnsani Yardım Vakfı İstanbul Yetim Birimi tarafından, İstanbul’da ikamet eden yetim çocukların katıldığı karne şenliği programı düzenlendi. “Gazze Kardeşlik Şenliği” ismi verilen program, Fatih Mimar Sinan Stadı’nda gerçekleştirildi.
10.06.2024
İdlib’teki fizik tedavi merkezi ile yaralar sarılıyor
İdlib’teki fizik tedavi merkezi ile yaralar sarılıyor
İHH İnsani Yardım Vakfı’nın Suriye'nin Sarmada ilçesindeki Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi ile kaza, saldırı veya sinir sistemi bozuklukları nedeniyle nörolojik hastalık geçiren sivillere uzman desteği sunuluyor.
09.06.2024