İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İHH’dan günde 10 bin Suriyeliye yemek
İHH İnsani Yardım Vakfı’nın Suriye sınır kapısı olan Babusselam’daki mutfağında günde ortalama 8 bin insana yemek dağıtılıyor.
Suriye 18.12.2013

Yaşanılan savaş ortamından kaçıp, Suriye’nin neredeyse her bölgesinden gelen insanlar biraz daha güvenli olan sınır bölgelere sığınıyor. Her geçen gün göçün arttığı Suriye’de sınır bölgelere yığılmalar yaşanıyor. Bu yığılmaların yaşandığı sınır bölgelerinden bir tanesi ise Babusselam sınır kapısı.

Yaşadığı yerleri terk etmek zorunda kalan mağdur Suriyeliler sığındıkları Babusselam sınır kapısında kendileri için kurulan çadırlarda hayata tutunmaya çalışıyor. Bin bir türlü sıkıntıyla mücadele eden insanların yemek ve ekmek yapacak yerleri dahi yok. İşte çadırlarda yaşayan bu insanların yemek ihtiyacını karşılamak üzere İHH tarafından yaklaşık 1,5 yıl önce bir mutfak kuruldu. Günde ortalama 10 bin insana yemek dağıtılan bu mutfakta sabah kahvaltısı için de her aileye ay başlarında kahvaltılık gıda kolileri dağıtılıyor. Kolilerin içerisinde zahter, zeytin, zeytin yağı, reçel, bal, tereyağı ve helva bulunuyor.

Sadece Suriyeli aşçıların çalıştığı mutfakta yine Suriye tatlarına göre yemekler yapılıyor. Her gün farklı yemeğin yapılmaya çalışıldığı mutfakta, makarna, lebeniye, müceddere, mercimek çorbası, pilav, kuru/taze fasulye gibi yemekler yapılıyor. Sınırdaki nüfusun fazlalığından dolayı çadır kentte bulunan insanlara sadece bir öğün yemek verilebilen mutfakta, yemekler her ailenin temin ettiği tencerelere veya plastik kaplara doldurularak veriliyor. Ayrıca her aileye günlük 10 ile 15 tane arası ekmek temin ediliyor.

İHH’nın kurmuş olduğu bu mutfak Babusselam sınır kapısına çok yakın olduğu için giriş ve çıkış yapan yapan insanlara da yemek temin ediliyor. Bu insanlarla beraber, yemek verilen insan sayısı 10 bini buluyor.

İlgili haberler
Tümünü gör
Suriye’deki 400 bin kişiye Ramazan yardımı
Suriye’deki 400 bin kişiye Ramazan yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayı boyunca 400 bin kişiye destek oldu.
10.04.2024
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gıda Güvencesi Sektörü’nde Uluslararası Koordinasyon Mekanizması verilerine göre Gazze'de günlük olarak en fazla sıcak yemek ve ekmek dağıtımı yapan uluslararası kuruluşlar arasında yer aldı. Çalışmalarını sürdüren vakıf, Dünya Gıda Programı (WFP) ile birlikte Ramazan’da da her gün 48 bin kişiye iftar yemeği ikramında bulunuyor.
18.03.2024
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı, işgalci İsrail’in saldırıları altındaki Gazze’ye insani yardım ulaştırmaya devam ediyor. Her gün 32 bin kişiye sıcak yemek dağıtımında bulunan vakıf; 7 Ekim’den bu yana gıda kolisi, battaniye ve tıbbi malzeme gibi farklı kalemlerde on binlerce Gazzeliye destek oldu.
16.02.2024