İHH İnsani Yardım Vakfı
Ana Menü
Biz kimiz
Ne yapıyoruz
Ne yapabilirsiniz
Oturum aç
Bağış Yap
Türkçe
Türkçetr
Englishen
العربيةar
TRY
try
usd$
eur
gbp£
XFacebookInstagramYouTube
Bağış Yap
Türkçe
Türkçetr
Englishen
العربيةar
TRY
try
usd$
eur
gbp£
XFacebookInstagramYouTube
İHH Filipinlerde yetimhane açtı
İHH İnsani Yardım Vakfı, Filipinlerin sancılı bölgesi Moro’da bir yetimhane açtı. 9 yatak odası, 2 kütüphane, 1 derslik ve 1 bilgisayar odası bulunan yetimhanede ilk etapta 50 yetim barınacak.
GüneyAsya, Moro 16.02.2010

Filipinler Hükümeti ile Moro Müslümanları arasında süren çatışmalar yıllardan beri devam ediyor. Hak ve özgürlükleri kısıtlanan Moro Müslümanları, 1970’lerde başlayan bağımsızlık mücadelelerini halen sürdürüyorlar. Bağımsızlık mücadelesinde yüz binlerce kişi hayatını kaybederken birçok kişi de göç etmek zorunda kaldı.  

Filipinlerin Moro bölgesinde halen devam eden bu çatışmalar dünyanın her yerinde olduğu gibi yine en çok çocukları etkiledi. Yaşanan çatışmalardan sonra binlerce çocuk yetim kaldı.  

İHH İnsani Yardım Vakfı yapımına 2009 yılı Haziran ayı içerisinde başlanan yetimhanen inşaatını bitirerek açılışını gerçekleştirdi. Moro’nun Mindanao adasında açılan ve Hacı Şerefoğlu ismi verilen yetimhane ile korunmasız durumda bulunan yetimlere sahip çıkıldı. 

Hacı Şerefoğlu yetimhanesi 288 metrekarelik bir alan üzerine inşa edildi. İki kat şeklinde inşa edilen yetimhanede 9 yatak odası, bir güvenlik odası, iki ufak kütüphane, bir derslik ve bir bilgisayar odası bulunuyor. 

Yetimhanede toplam 50 yetim barınabilecek. 

Moro’da özellikle Mindanao adasındaki Müslümanlar yıllardır Hıristiyan yönetime karşı özgürlük mücadelesi veriyorlar. Bu adalarda Müslüman nüfusu Hıristiyan nüfusundan daha çoktu. Ancak yönetiminin Hıristiyanları bölgeye yerleştirmesiyle bu durum değişti. Moro’daki Müslümanlar, İslami Kurtuluş Cephesi adı altında bağımsızlık mücadelesi veriyorlar. 

[video-29]


İlgili haberler
Tümünü Gör
İHH’dan Suriye’deki engelli bireylere anlamlı destek: 228 elektrikli sandalye dağıtıldı
İHH’dan Suriye’deki engelli bireylere anlamlı destek: 228 elektrikli sandalye dağıtıldı
İHH İnsani Yardım Vakfı, Suriye’de iç savaşın yıkıcı etkileri nedeniyle uzuvlarını kaybeden savaş mağduru engellilere yönelik insani yardım çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Vakıf, yürütülen son projeyle Suriye’nin Şam, Halep, Hama, Humus ve İdlib bölgelerinde zor şartlarda yaşayan toplam 228 engelli bireye elektrikli tekerlekli sandalye ulaştırdı.
27.05.2026
İHH’dan İran’a insani yardım: 7 tır uğurlandı
İHH’dan İran’a insani yardım: 7 tır uğurlandı
İHH İnsani Yardım Vakfı, İran’da yaşanan İsrail ve ABD saldırılarının ardından insani krizle karşı karşıya kalan sivil halk için geniş kapsamlı bir yardım seferberliği başlattı. Daha önce 4 tırı İran’a gönderen vakıf, ilaç, gıda kolisi ve temel ihtiyaç malzemelerinden oluşan 7 tırı daha ülkeye uğurladı.
14.05.2026
Türkiye’den Lübnan’a 38 konteynerlik insani yardım
Türkiye’den Lübnan’a 38 konteynerlik insani yardım
Lübnan’da 2 Mart 2026’dan bu yana artan İsrail saldırıları neticesinde derinleşen insani krize karşı Türkiye’deki sivil toplum kuruluşları harekete geçti. Sadakataşı Derneği organizesinde, İHH İnsani Yardım Vakfı, Yetim Vakfı ve Yeryüzü Çocukları Derneği tarafından hazırlanan ve içerisinde acil ihtiyaç malzemelerinin bulunduğu 38 konteynerlik yardım gemisi, savaş mağduru sivillere umut olmak üzere Beyrut Limanı’na ulaştı.
20.04.2026