İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İHH, Endonezya'da yetimlerin yüzünü güldürüyor
İHH İnsani Yardım Vakfı, Endonezya'da 2017 Yetim Dayanışma Günleri (YDG) düzenledi.
Endonezya, GüneyAsya 22.03.2017

İHH İnsani Yardım Vakfı’nın bu yıl 7’ncisini düzenlediği Yetim Dayanışma Günleri (YDG) kapsamında yurt içinde ve yurt dışında çeşitli organizasyonlar düzenlenmeye devam ediliyor. Bu kapsamda Endonezya – Açe’ye giden İHH ekibinin katılımıyla bir dizi etkinlik düzenlendi.

1.jpg

“Onları hayata hazırlıyoruz”

Ekip sorumlusu İHH İstanbul Yetim Koordinatörü Reşat Başer, geleneksel hale getirdikleri YDG'yle dünyadaki binlerce yetim çocuğa ulaşmaya çalıştıklarını söyledi.

Etkinliklerin Mayıs ayına kadar süreceğini anlatan Başer, "Açe'deki yetimhanemizde 100'e yakın çocuk kalıyor. Onların eğlenebilmesi için bazı etkinlikler düzenledik. Buradaki çocuklarımızın barınma ve eğitim masraflarını karşılayarak onların hayata güzel bir şekilde hazırlanmalarını sağlıyoruz" dedi.

Başer, ülkede temaslarda da bulunduklarını dile getirerek bölgedeki yetimlerin ihtiyaçlarını karşılama konusunda yeni projeler geliştirmek istediklerini ifade etti.

3.jpg

36 ülkede 651 proje

YDG kapsamında dünya genelinde 36 ülkede 651 proje gerçekleştirilerek 170 bine yakın yetime ulaşılması, bu projelerden 324'ünün Türkiye'nin 60 ilinde uygulanması hedefleniyor.

İlgili haberler
Tümünü gör
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Uluslararası Özgürlük Filosu için satın alımı yapılan iki gemide incelemelerde bulundu. Yıldırım burada yaptığı açıklamada, “Bu yük gemisi 5 bin 500 ton kapasiteli, adı Anadolu. Ülkemizin yardımlarını ve merhametini yüklenerek Gazze’ye ulaştıracak. Diğer gemimizin adı, Vicdan. Bu gemi de dünyadaki vicdan sahibi aktivistleri alacak ve dünya vicdanını Gazze sahillerine ulaştıracak” dedi.
27.03.2024
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla yürütülen kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 15 bin 744 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
20.03.2024