İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Yangında kül olan köyü yeniden inşa ettik
Somali'nin Jamao köyünde 24 konut inşa ettik, sahiplerine teslim ettik.
Afrika, Somali 31.03.2012

Geçtiğimiz Eylül ayı içerisinde Somali’nin Jamao köyünde çıkan yangında köydeki tüm evler kül oldu. Köyde hemen çalışma başlatan İHH İnsani Yardım Vakfı, 24 konut inşa ederek ailelere teslim etti.

İHH İnsani Yardım Vakfı, kuraklık ve açlığın vurduğu Somali’deki faaliyetlerine devam ediyor.

Bölgede kapsamlı projelere imza atan İHH, halkın her türlü ihtiyacını gidermek için büyük uğraşlar veriyor.

Bölge halkının konaklama, gıda, sağlık gibi ihtiyaçlarını karşılayan İHH İnsani Yardım Vakfı anlık gelişen acil yardım durumlarında da bölgedeki ekipleriyle hemen projeler üreterek çalışmalara başlıyor.

Geçtiğimiz Eylül ayında tarım ve hayvancılık ile uğraşan Jamao köyünde çıkan yangında bir çok insan hayatını kaybederken köydeki bütün evler kül olmuştu. Yangının ardından köye giderek halkın acil ihtiyaçlarını karşılayan İHH ekipleri, köylülerin mülteci durumuna düşmemesi için konut projesi yapılarak hayata geçirilmesini sağladı.

Yangında bütün her şeylerini kaybeden köy halkının topraklarını terk etmesini önlemek ve yeniden üretim yapmalarını sağlamak için 24 konutluk bir proje geliştirildi. Hemen hayata geçirilen proje doğrultusunda konutlar sadece birkaç ay içerisinde tamamlanarak sahiplerine teslim edildi.

2 oda, mutfak ve tuvalet-banyo olarak inşa edilen 24 konuttan oluşan proje yaklaşık 400 bin dolara mal edildi. Evlerinin anahtarlarını teslim alan aileler İHH ve Türkiyeli hayırseverlere teşekkür etti.

Online Bağış için Tıklayınız

Banka Hesap Numaraları için Tıklayınız

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gıda Güvencesi Sektörü’nde Uluslararası Koordinasyon Mekanizması verilerine göre Gazze'de günlük olarak en fazla sıcak yemek ve ekmek dağıtımı yapan uluslararası kuruluşlar arasında yer aldı. Çalışmalarını sürdüren vakıf, Dünya Gıda Programı (WFP) ile birlikte Ramazan’da da her gün 48 bin kişiye iftar yemeği ikramında bulunuyor.
18.03.2024
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı, işgalci İsrail’in saldırıları altındaki Gazze’ye insani yardım ulaştırmaya devam ediyor. Her gün 32 bin kişiye sıcak yemek dağıtımında bulunan vakıf; 7 Ekim’den bu yana gıda kolisi, battaniye ve tıbbi malzeme gibi farklı kalemlerde on binlerce Gazzeliye destek oldu.
16.02.2024
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla başlatılan kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 4 bin 608 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
06.02.2024