İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İHH Libya Çalışmaları
İHH İnsani Yardım Vakfı’nın Acil Yardım Koordinatörlüğü bünyesinde oluşturulan ilk ekibi halk ayaklanmalarının başladığı 17 Şubat’tan iki gün sonra, 19 Şubat’ta Mısır üzerinden Libya sınırına ulaşmışt
Afrika 19.03.2011

Libya’da İHH’nın insani yardım çalışmaları ne zaman başladı?

İHH İnsani Yardım Vakfı’nın Acil Yardım Koordinatörlüğü bünyesinde oluşturulan ilk ekibi halk ayaklanmalarının başladığı 17 Şubat’tan iki gün sonra, 19 Şubat’ta Mısır üzerinden Libya sınırına ulaşmıştır.

İHH Libya’da hangi bölgelerde, ne tür acil yardım çalışmaları yürütüyor?

İHH 5’i doktor toplamda 19 kişilik acil yardım personelini bölgeye sevk etmiştir. Ekiplerimiz Libya-Tunus sınırında, Libya-Mısır sınırında ve Libya içerisinde Bingazi, Tobruk, Derna ve Beyda şehirlerinde faaliyetlerini yürütmektedir. Tunus sınırındaki Ra’s Cedir Sınır Kapısı’nda sıcak yemek, gıda ve temizlik malzemesi dağıtımları gerçekleştirilmiş ve 2000 kişilik bir çadır kent oluşturulmuştur. Tobruk, Derna, Beyda ve Bingazi’de sağlık taramaları yapılmış, yoğun bakım ilaçları ve kanama durdurucu ilaçlar başta olmak üzere tıbbi malzeme dağıtımı gerçekleştirilmiştir. Bingazi’nin çevre köy ve kasabalarına ilaç ve gıda yardımı ulaştırılmıştır. Çatışmalarda yakınlarını kaybeden ailelere de nakdi yardımda bulunulmuştur. İHH Türkiye büyükelçilikleri, Tunus Kızılay’ı ve Tunus Taavun Hayır Cemiyeti gibi yardım kuruluşları ile iş birliği hâlinde gezici aşevi ile birlikte günlük 10.000 kişiye kumanya, sıcak yemek, içme suyu, battaniye, süt ve bebek maması yardımında bulunmaktadır. Ayrıca Tunus halkı tarafından Libya’da krizden etkilenen insanlara destek olmak için toplanan ve İHH’ya teslim edilen 200.000 Euro tutarındaki ayni ve nakdi yardım ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmıştır.

İHH’nın ülkede bulunan Türk vatandaşlarının tahliye edilmesine katkıları nelerdir?

500 Türk vatandaşının Türk Büyükelçiliği’yle koordineli bir şekilde Libya’dan güvenli bir şekilde tahliyesi gerçekleştirilmiş ve Tunus başkentine ulaşmaları sağlanmıştır.

İHH’nın bölgeye ulaştırdığı yardım tutarı ne kadardır?

İHH İnsani Yardım Vakfı, “Libya Acil Yardım Kampanyası” kapsamında Libya’ya, (mart ayı itibarıyla) 233,310.00 TL’lik nakdi, 788.645.00 TL’lik ayni yardım olmak üzere toplamda 1.021.955.00 TL’lik yardımda bulunmuştur.

İHH’nın bölgede birlikte çalıştığı kuruluşlar var mı?

İHH halen bölgede BM, Tunus Kızılay’ı, Tunus Taamun Hayır Cemiyeti gibi yardım kuruluşları ve Tunus ve Mısır’da bulunan Türkiye büyükelçilikleri ile koordineli olarak çalışmalarını sürdürmektedir.

Mevcut durumda Libya’da nelere en çok ihtiyaç duyuluyor?

Şu an Libya’da acil yardım çalışmaları için ilaç ve temel gıda malzemelerine ihtiyaç vardır. Özellikle kuru gıda, çocuk maması ve süt tozu elzem ihtiyaçlardandır.

[video-139]

İHH’nın ülkeye yönelik uzun vadeli yardım projeleri var mı?

İHH acil yardım ekipleri hâlihazırda Libya-Tunus sınırındaki çalışmalarına devam etmektedir. Yoğun saldırıların devem etmesi sebebiyle Tunus ve Mısır sınır bölgelerinde mülteci akını ihtimali bulunmaktadır. İHH acil yardım ekipleri yeni bir muhacir dalgası için bölgede hazır bulunmaktadır. İHH’nın bölgede kurmuş olduğu çadır kent ihtiyaç durumunda mobil kliniğe dönüştürülebilecek ve burada acil tıbbi müdahalelerde bulunulabilecektir. Bunun yanında İHH bölgeye 5 konteynırdan oluşan 82 tonluk insani yardım malzemesi gönderilmesini hedeflemektedir. Gezici aşevi ile sıcak yemek dağıtımının da Libya-Tunus sınırındaki yoğunluk bitene kadar sürdürülmesi hedeflenmektedir.

İHH bölgedeki şiddet dalgasında yaralanan insanları Türkiye’ye getirecek mi?

Libya’da tedavileri mümkün olmayan yaralıların vakfımız aracılığıyla Türkiye’ye getirilmeleri için 20 Mart 2011 itibarıyla bölgeye Mısır üzerinden ulaşan 2 doktor ve 3 vakıf görevlimiz bu çalışmanın fizibilitesini tamamlamışlar ve 12 kişilik ilk grup yaralı 28 Mart 2011 pazartesi sabah saatleri itibariyle İstanbul’a ulaşmışlardır. Özel Avicenna Hastanesi’nde yatırılan yaralıların tedavilerine başlanmıştır. İHH İnsani Yardım Vakfı yeni yaralıların getirilmesi için çalışmalarını devam ettirmektedir. 

İHH’nın Libya yardım kampanyasına nasıl katkıda bulunabilirim?

Banka hesap numaralarımız ve posta çeki hesabımıza bağış yapabilir, kredi kartınızla online bağış ve telebağış sistemi ile katkıda bulunabilir ya da "Libya" yazıp 3072’ye SMS göndererek, 5 TL bağışta bulunabilirsiniz.

Banka hesap numaraları:
http://www.ihh.org.tr/banka-hesap-numaralari/
Online bağış sistemi:
https://www.ihh.org.tr/bagis/?quick=183&language=tr

Telebağış:

0212 631 2121 / 550

Diğer Haberler

Türk feribotu Libya’dan yaralıları tahliye etti
İHH ekipleri Ecdebiye'de

12 Libyali yaralı Türkiye'de

Savaşın mağduru yine çocuklar
Libya'da acil yardım operasyonu için gönüllü doktorlar arıyoruz
Libya için insani yardım gemisi
İHH yaralılar için devrede
İHH ekipleri Libya'da
İHH Tırı Libya için yola çıktı

 

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gıda Güvencesi Sektörü’nde Uluslararası Koordinasyon Mekanizması verilerine göre Gazze'de günlük olarak en fazla sıcak yemek ve ekmek dağıtımı yapan uluslararası kuruluşlar arasında yer aldı. Çalışmalarını sürdüren vakıf, Dünya Gıda Programı (WFP) ile birlikte Ramazan’da da her gün 48 bin kişiye iftar yemeği ikramında bulunuyor.
18.03.2024
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı, işgalci İsrail’in saldırıları altındaki Gazze’ye insani yardım ulaştırmaya devam ediyor. Her gün 32 bin kişiye sıcak yemek dağıtımında bulunan vakıf; 7 Ekim’den bu yana gıda kolisi, battaniye ve tıbbi malzeme gibi farklı kalemlerde on binlerce Gazzeliye destek oldu.
16.02.2024
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla başlatılan kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 4 bin 608 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
06.02.2024