İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İHH’dan Obama’nın uyarısına açıklama
ABD Başkanı Barack Obama’nın Kanada’da görüştüğü Başbakan Tayyip Erdoğan’a “Mavi Marmara için istediğiniz uluslararası soruşturma sizin zararınıza olabilir. Gemidekiler suçlanabilir. Türkiye bu talebi
Filistin, GüneyAmerika, Ortadoğu, Türkiye 06.07.2010

İHH İnsani Yardım Vakfı, Obama’nın bu uyarısıyla ilgili yazılı bir basın açıklaması yaptı. Açıklamada, “Suçlu taraf İsrail’dir. Biz hiçbir şeyden çekinmiyoruz. İsrail’in iftira dosyalarından korkmuyoruz” denildi.
Açıklamada şu ifadeler kullanıldı:
İHH İnsani Yardım Vakfı, uluslar arası bir soruşturmanın yapılması konusunda ısrarcı tavrını sürdürmektedir, sürdürecektir. İsrail’in kendisini aklamak ve olayın boyutunu başka yönlere çekmek için gemide bulunan yolcular için hazırladığı iftira dosyalarından çekinmiyoruz.

İsrail, uluslar arası sularda Mavi Marmara gemisine kanlı bir baskın yaparak 9 masum insanı öldürmüştür. Suçlu taraf İsrail’dir. Tamamen insani yardım amacıyla yola çıkan sivil insanlara yapılan bu saldırı, tüm dünyada kınanmıştır.
Biz İHH olarak uluslar arası hukuk önünde İsrail’in hesap vermesini istiyoruz.  Bu işin takipçisi olacağız. Kurulacak uluslararası bir komisyon tarafından yürütülecek olan bir soruşturmadan hiçbir çekincemiz yok. Herkes belgelerini ortaya koysun. İsrail, eğer suçsuz olduğuna inanıyorsa bu soruşturmadan kaçmamalıdır.

Gemideki insanları ne ile suçlayacaklar? Uluslararası sularda saldırıya uğrayan insanlar, nefsi müdafaada bulunmuşlardır.
İsrail, uluslar arası hukuka göre zaten suçlu durumundadır. Türkiye’den de kendi vatandaşlarının haklarını koruma adına bu soruşturma talebinden vazgeçmemesini temenni ediyoruz.

İlgili haberler
Tümünü gör
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Uluslararası Özgürlük Filosu için satın alımı yapılan iki gemide incelemelerde bulundu. Yıldırım burada yaptığı açıklamada, “Bu yük gemisi 5 bin 500 ton kapasiteli, adı Anadolu. Ülkemizin yardımlarını ve merhametini yüklenerek Gazze’ye ulaştıracak. Diğer gemimizin adı, Vicdan. Bu gemi de dünyadaki vicdan sahibi aktivistleri alacak ve dünya vicdanını Gazze sahillerine ulaştıracak” dedi.
27.03.2024
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla yürütülen kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 15 bin 744 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
20.03.2024
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
İHH YouTube kanalında yayınlanan "Benim Ailem" serisinin yeni bölümü yayınlandı. Benim Ailem ekibi bu bölümde, Azerbaycan’ın Şeki şehrinde bir yetim ailesi olan Çelebiyev ailesine taşıma aracı murayev hediye etti.
22.02.2024