İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İHH, Suriye’de 98 bin kişiye kurban eti ulaştırdı
İHH İnsani Yardım Vakfı, Suriye'nin çeşitli bölgelerinde 2 bin 451 hisse kurban kesimi yaparak etlerini, savaş mağduru 98 bin 40 kişiye ulaştırdı.
Suriye 14.07.2022

"Bir Hisse Mutluluk" sloganıyla başlattığı 2022 yılı Kurban çalışmalarını tamamlayan İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı, Suriye’de 2 bin 451 hisse kurbanlık kesimi yaparak etlerini İdlib, Afrin, El Bab, Cerablus, Azez, Tel Abyad ve Rasulayn bölgelerindeki ihtiyaç sahibi ailelere dağıttı.

img_4303.jpg

"Bayram büyük bir mutlulukla karşılandı"

İHH Suriye Çalışmalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Cüneyt Kılıç, yaptığı yazılı açıklamada, savaşın içerisindeki 12’nci Kurban Bayramı’nı geçiren Suriye halkının bayramı büyük bir mutlulukla karşıladığını söyledi.

Kılıç, "Suriye halkı, 12 yılı aşkın bir süredir savaşla boğuşuyor. Savaşın gölgesinde yaşam mücadelesi veren siviller artık çok yoruldu. Kurban Bayramı'nın gelmesiyle bu bölgedeki insanların yüzlerinde tebessümü görmenin mutluluğunu yaşıyoruz" dedi.

img_4262.jpg

2 bin 800 hisselik kurban eti daha dağıtılacak

Kurban Bayramı boyunca Suriye’deki 98 bin 40 sivile kurban eti ulaştırdıklarını anlatan Kılıç, sözlerine şöyle devam etti: "Suriye'de savaşın başından bu yana yardım çalışmalarını sürdürüyoruz. Her yıl olduğu gibi bu Kurban Bayramı'nda da Suriyeli savaş mağdurlarını yalnız bırakmadık. Suriye’deki ihtiyaç sahibi siviller için bölgede vekaletini aldığımız 2 bin 451 hisselik kurban kestik. Bu kurbanların etlerinden 19 bin 608 ailedeki 98 bin 40 kişi istifade etti. Allah, kurban bağışında bulunan tüm hayırseverlerin kurbanlarını kabul etsin."

img_4410.jpg

Cüneyt Kılıç, Hindistan’da kesimi yapılan 2 bin 800 hisse kurbanın etini de dondurulmuş vaziyette Suriye’ye sevk ederek birkaç hafta içerisinde 22 bin 400 aileye dağıtacaklarını sözlerine ekledi.

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH, Ramazan ayında Balkanlar'da binlerce kişiye destek ulaştırdı
İHH, Ramazan ayında Balkanlar'da binlerce kişiye destek ulaştırdı
İHH İnsani Yardım Vakfı, Ramazan çalışmaları kapsamında Balkanlar'da tespit edilen yaklaşık 16 bin ihtiyaç sahibine yardım ulaştırdı.
19.03.2024
Diriliş Buluşmaları’nın 11’ncisi Nevşehir’de gerçekleştirildi
Diriliş Buluşmaları’nın 11’ncisi Nevşehir’de gerçekleştirildi
İHH’nın düzenlediği “Diriliş Buluşmaları”nın 11’ncisi, Filistin gündemiyle Nevşehir’de düzenlendi. Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Vali Şinasi Kuş Kongre ve Kültür Merkezi’ndeki program, yoğun bir katılımla gerçekleşti.
09.03.2024
Kayseri'de Filistin gündemli Yetim Dayanışma Gecesi
Kayseri'de Filistin gündemli Yetim Dayanışma Gecesi
Kayseri İHH tarafından, Filistin gündemiyle Yetim Dayanışma Gecesi Programı düzenlendi. Programda katılımcılara hitap eden İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Gazze ile ilgili herkesin sorumlulukları olduğunu belirterek, Mart ayı sonunda Gazze'ye destek için gemilerle yola çıkmaya hazırlandıklarını ifade etti.
Yetim
04.03.2024