İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Ramazan’da Suriye için bir milyon hedef
İHH İnsani Yardım Vakfı, Suriye'nin farklı noktalarındaki bir milyon kişiye Ramazan yardımı dağıtmayı hedefliyor.
Suriye 29.05.2017

Suriye’de olaylar 6 yıldır devam ediyor. Bu süreçte en çok zararı siviller gördü. Resmi rakamlara göre 400 binden fazla insan hayatını kaybetti. Ülkenin 20’den fazla bölgesinde yaşayan 1.5 milyon insana yardım ulaştırılamıyor. Özellikle çocuklar, kadınlar ve yaşlılar açlıktan dolayı ölüm riski ile hayatlarına devam etmeye çalışıyor.

Suriye’de savaşın başladığı dönemden beri mağdur halka yardım eli uzatan İHH İnsani Yardım Vakfı, Suriyelilere umut olmaya devam ediyor. Bu kapsamda İHH, Ramazan’da ayında da mazlum Suriye halkını yalnız bırakmayarak 1 milyon kişiye yardım ulaştırmayı hedefliyor.

suriye-ekmek-dagitimi-22.02.2016-35.jpg

"Kardeşlerimizin sofralarının tebessümle geçmesine vesile olmak istiyoruz"

İHH Suriye Çalışmaları Hatay Ofisi Basın Danışmanı Selim Tosun, Suriye'deki ailelere ramazan sevinci yaşatmak istediklerini söyledi.

Ülkenin farklı bölgelerindeki aileler içinde gıda, hijyen paketi, ekmek ve iftarlık kumanya dağıtımı yapılacağını belirten Tosun, "İyilik kervanından savaşın gölgesindeki insanların faydalanması için yoğun çalışma içine girdik. Ramazan ayında ihtiyaç sahibi yetim ve dullar başta olmak üzere Suriyeli kardeşlerimizin sofralarının tebessümle geçmesine vesile olmak istiyoruz" ifadesini kullandı.

suriye-kamplar-dagitim-kasim-2014-14.jpg

Tosun, Suriye'de bir milyona yakın kişiye ramazan yardımını ulaştıracaklarına işaret ederek, "Bazı saldırı ve muhasara bölgelerine de ramazan ayında insani yardım koridoru açılmasıyla, savaşın ortasında en hayati ihtiyaçlarını dahi temin edemeyen insanlara umut olmaya çalışacağız" dedi.

ŞİMDİ BAĞIŞ YAP

zahret-el-madein-kampi-haziran-2014-18.jpg

İlgili haberler
Tümünü gör
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
İHH YouTube kanalında yayınlanan "Benim Ailem" serisinin yeni bölümü yayınlandı. Benim Ailem ekibi bu bölümde, Azerbaycan’ın Şeki şehrinde bir yetim ailesi olan Çelebiyev ailesine taşıma aracı murayev hediye etti.
22.02.2024
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak olarak bilinen Şef Burak Özdemir, Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib iline yaptığı ziyaret kapsamında savaş mağduru ailelere yardım malzemeleri dağıtıp çocuklarla yemek yaptı. Özdemir, tüm dünyada savaşların sona ermesi ve iyiliğin yayılması için çağrıda bulundu.
22.02.2024
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından 2023 yılı boyunca Suriye'nin çeşitli bölgelerinde yaşayan savaş mağduru sivillere, 42 bin ton ağırlığında 1658 TIR dolusu insani yardım malzemesi ulaştırıldı.
01.02.2024