İHH İnsani Yardım Vakfı
Ana Menü
Biz kimiz
Ne yapıyoruz
Ne yapabilirsiniz
Oturum aç
Bağış Yap
Türkçe
Türkçetr
Englishen
العربيةar
TRY
try
usd$
eur
gbp£
XFacebookInstagramYouTube
Bağış Yap
Türkçe
Türkçetr
Englishen
العربيةar
TRY
try
usd$
eur
gbp£
XFacebookInstagramYouTube
İHH ve Qatar Charity arasında 5 yıllık anlaşma
İHH İnsani Yardım Vakfı ve Katar Hayır Kurumu (Qatar Charity) arasında 5 yıllık partnerlik anlaşması imzalandı.
Suriye 12.12.2016

İHH İnsani Yardım Vakfı’nın uzun yıllardır ortak çalışmalar ve projeler yaptığı Katar'ın en büyük insani yardım vakıflarından Katar Hayır Kurumu (Qatar Charity) ile partnerlik anlaşması güncellendi.

İHH İnsani Yardım Vakfı Genel Merkez binasında düzenlenen ortak basın açıklamasının ardından protokol anlaşması imzalandı.

Anlaşmaya göre Katar Hayır Kurumu ile birlikte; 5 yıllık ortak çalışmaların yanı sıra, Suriyelilere kışlık malzeme yardımı, ekmek üretimi için tükenen un yardımı, Kilis’te bulunan aşevi için 4 aylık işletim maliyeti konusunda mutabakata varıldı.

9258558d-b1e7-4156-ab1d-00a1f6ffe988.jpg

“Ortaklaşa olarak 270 bin ekmek üretiyoruz”

İHH İnsani Yardım Vakfı Genel Başkanı Bülent Yıldırım ve Katar Charity Genel Başkanı Yousuf Al Kuwari’nin anlaşmanın detaylarını kamuoyu ile paylaştı.

Başkan Yıldırım, yaptığı konuşmada geçtiğimiz ay yaşanan un sıkıntısının Katar Hayır Kurumu ile birlikte aşıldığını belirtti. Katar Hayır Kurumu’nun Kilis ve Reyhanlı’daki fırınlara özel olarak yardımlar aktardığını belirten Başkan Yıldırım, “Böylelikle Kilis ve Reyhanlı’da toplam olarak 250 bin ile 270 bin arasında ekmek üretimi yapabiliyoruz” dedi.

Başkan Yıldırım’ın açıklamaları şu şekilde:

Başta Suriye olmak üzere, farklı coğrafyalarda ortak çalışmalar yapma konusunda istişareler yaptık. Bugün, daha önce Katar’da imzaladığımız stratejik partnerlik anlaşmamızı güncelliyoruz.

“Katar Hayır Kurumu ile birlikte Suriye çalışmalarında acil yardım malzemelerine ilaveten; Suriye içinde 1000 konteynır evden oluşan büyük bir kamp, Kilis’te aşevi ve fırın inşa ettik. Bunun yanı sıra aşevinde yapılan günlük 30 bin kişilik sıcak yemek çıkardık, inşa edilen fırında günlük 100 bin ekmek Suriye’ye götürdük, götürmeye de devam ediyoruz. Bu kurumuz ayrıca Reyhanlı’daki fırınımıza son 3 yıldır destek veriyor ve bilindiği üzere bu fırın günlük 120 bin ekmek üretiyor.”

“Yardımlarımızın devamını temenni ediyoruz”

Başkan Bülent Yıldırım’ın ardından konuşan Katar Hayır Kurumu Başkanı Yusuf Al Kuwari, İHH ile birlikte yıllardır süren ortaklığa değinerek bundan sonraki çalışmaların; acil yardımlar, su, barınma, sağlık, eğitim ve ziraat alanında gerçekleştirileceğinin müjdesini verdi.

Başkan Yusuf Al Kuwari’nin açıklamaları şu şekilde:

“Biz, Katar Hayır Kurumu olarak şuana kadar 350 milyon Katar riyalinden fazla yardım yaptık Suriye çalışmalarına. Bu yardımların da yine devam etmesini temenni ediyoruz. Şuanda da 3 buçuk milyonluk anlaşmayı imzalıyoruz. Rabbim kabul eylesin inşallah.”

whatsapp-image-2016-12-12-at-14.23.59.jpeg

Yapılan basın toplantısının ardından karşılıklı olarak atılan imzalarla anlaşma yenilendi.

İlgili haberler
Tümünü Gör
İstanbul’da binler işgalci İsrail ve ABD saldırılarına karşı yürüdü
İstanbul’da binler işgalci İsrail ve ABD saldırılarına karşı yürüdü
İHH İnsani Yardım Vakfı, Filistin’e Destek Platformu ve İslami Dayanışma Platformu öncülüğünde İstanbul Fatih’te “İşgalci İsrail ve ABD’yi Coğrafyamızda İstemiyoruz” yürüyüşü düzenlendi. Yoğun yağış ve soğuk havaya rağmen yürüyüşe binlerce kişi katıldı.
29.03.2026
İsrail ve ABD saldırılarına karşı İstanbul'da yürüyüş düzenlenecek
İsrail ve ABD saldırılarına karşı İstanbul'da yürüyüş düzenlenecek
Filistin’e Destek Platformu öncülüğünde, işgalci İsrail ve ABD’nin bölgemizdeki katliamlarına ve saldırganlığına karşı yürüyüş eylemi düzenlenecek. “Coğrafyamızda İşgalci İsrail ve Amerikan askeri istemiyoruz!” sloganıyla düzenlenecek yürüyüş, 29 Mart Pazar günü öğlen namazının ardından Fatih Camiî önünden başlayıp Beyazıt Meydanı’nda sona erecek.
26.03.2026
STK’lardan İsrail’in Mescid-i Aksa’daki ibadet yasağına tepki
STK’lardan İsrail’in Mescid-i Aksa’daki ibadet yasağına tepki
İHH İnsani Yardım Vakfı'nın da aralarında bulunduğu sivil toplum kuruluşları tarafından işgalci İsrail'in Mescid-i Aksa'da 19 gündür uyguladığı ibadet ve namaz yasağı sebebiyle basın açıklaması düzenlendi. Teravih namazının ardından Fatih Camii avlusunda gerçekleşen basın açıklamasına çok sayıda vatandaş katıldı.
19.03.2026