İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İHH, Yemen’de kolera ile mücadeleye başladı
İHH İnsani Yardım Vakfı, kolera salgınından dolayı binlerce kişinin etkilendiği ve yüzlerce insanın hayatını kaybettiği Yemen’e hijyen malzemesi ulaştırmaya başladı.
Yemen 24.07.2017

İHH İnsani Yardım Vakfı, dünyanın neresinde olursa olsun din, dil, ırk, millet, ülke ayrımı yapmadan savaş veya afetlere maruz kalmış, acil yardım bekleyen insanlara ulaşmaya devam ediyor. Bu kapsamda İHH, kolera salgınının etkili olduğu Yemen’de 10 bin kişiye hijyen malzemesi ulaştırdı.

10 bin kişi istifade etti

Yardım çalışmaları, koleradan en fazla etkilenen Taiz şehrinde gerçekleştirildi. Proje kapsamında 500 aileye temizlik malzemelerini içeren hijyen paketi ve su filtreleri dağıtımı yapıldı. Ayrıca yine Taiz’de bulunan 5 sağlık merkezine de hijyeni sağlayabilmeleri için temizlik malzemesi ve hastaların temiz suya ulaşabilmeleri için de su filtreleri ulaştırıldı. Yardımlardan toplamda 10 bin kişi istifade etti.

dagitim.jpg

Kolera Yemen’i ne kadar etkiledi?

Dünya Sağlık Örgütü’nün paylaştığı bilgiye göre Yemen’de 27 Nisan’dan bu yana koleradan 400 bin kişi etkilendi ve yaklaşık 2 bin kişi hayatını kaybetti. Yemen'de iki yılı aşkın süredir süren çatışmalar nedeniyle ülke içinde yerinden edilmiş yaklaşık 3 milyon kişinin, temiz içme suyu olmaması ve atıkların toplanamaması sonucu hemen her gün koleraya yakalanma riski bulunuyor.

hastane.jpg

Yardımlar sürecek

İHH İnsani Yardım Vakfı, hayırseverlerin destekleri ile kolera ile mücadele kapsamında Yemen’e yardımlarını sürdürmeyi planlıyor.

ŞİMDİ BAĞIŞ YAP

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gıda Güvencesi Sektörü’nde Uluslararası Koordinasyon Mekanizması verilerine göre Gazze'de günlük olarak en fazla sıcak yemek ve ekmek dağıtımı yapan uluslararası kuruluşlar arasında yer aldı. Çalışmalarını sürdüren vakıf, Dünya Gıda Programı (WFP) ile birlikte Ramazan’da da her gün 48 bin kişiye iftar yemeği ikramında bulunuyor.
18.03.2024
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı, işgalci İsrail’in saldırıları altındaki Gazze’ye insani yardım ulaştırmaya devam ediyor. Her gün 32 bin kişiye sıcak yemek dağıtımında bulunan vakıf; 7 Ekim’den bu yana gıda kolisi, battaniye ve tıbbi malzeme gibi farklı kalemlerde on binlerce Gazzeliye destek oldu.
16.02.2024
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla başlatılan kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 4 bin 608 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
06.02.2024