İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İHH’dan depremzedelere 60 prefabrik konut
İHH İnsani Yardım Vakfı, meydana gelen 7,2’lik deprem sonrası artan soğuklar nedeniyle yaşam koşullarının zorlaştığı Van’a prefabrik konut kuruyor. İlk aşamada 60 adet kurulacak tam döşemeli prefabrik
Türkiye 21.11.2011

Van havalimanı yolu üzerinde 40 bin metrekarelik bir alana yapılması planlanan prefabrik konutlar, kış şartlarına dayanıklı olarak tasarlandı. 12 metrekare genişliğindeki evlerin içerisinde yatak ve yorganlarıyla birlikte hazırlanmış 2 adet ranza, 1 adet çekyat, halı, masa, sandalye ve ısıtıcısıyla birlikte kullanılmaya hazır bir şekilde depremzedelere teslim edilecek.

İHH, Van’da deprem nedeniyle evleri zarar gören 60 depremzede aileye tam teşekküllü prefabrik evlerini teslim ettikten sonra ailelerin banyo, tuvalet, temizlik ve tüm gıda ihtiyaçlarını da karşılamayı planlıyor. Geniş bir alana kurulacak olan 60 prefabrik ev için tasarlanan 14 adet duş kabini ve yine 2 prefabrik içerisine yerleştirilecek 14 adet W.C lavabolarıyla birlikte depremzedelerin hizmetine sunulacak.

Kısa süre içerisinde yapımı tamamlandıktan sonra depremzedelere teslim edilecek olan 60 prefabrik konutun ardından İHH bağışçılarının yardımıyla ikinci bir prefabrik konut çalışması daha başlatacak. Bir prefabrik konutun maliyeti ise 8 bin TL olarak belirlendi.

Online Bağış için Tıklayınız

Banka Hesap Numaraları için Tıklayınız

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gıda Güvencesi Sektörü’nde Uluslararası Koordinasyon Mekanizması verilerine göre Gazze'de günlük olarak en fazla sıcak yemek ve ekmek dağıtımı yapan uluslararası kuruluşlar arasında yer aldı. Çalışmalarını sürdüren vakıf, Dünya Gıda Programı (WFP) ile birlikte Ramazan’da da her gün 48 bin kişiye iftar yemeği ikramında bulunuyor.
18.03.2024
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı, işgalci İsrail’in saldırıları altındaki Gazze’ye insani yardım ulaştırmaya devam ediyor. Her gün 32 bin kişiye sıcak yemek dağıtımında bulunan vakıf; 7 Ekim’den bu yana gıda kolisi, battaniye ve tıbbi malzeme gibi farklı kalemlerde on binlerce Gazzeliye destek oldu.
16.02.2024
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla başlatılan kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 4 bin 608 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
06.02.2024