İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İHH’dan Iraklı Türkmenlere yardım eli
İHH'nın gönderdiği 20 TIR’lık yardım malzemesi Musul, Selahettin, Anbar ve Diyala'dan kaçarak Kerkük ve Sincar’a sığınan binlerce Türkmen mülteciye dağıtıldı.
Irak, Türkiye 09.07.2014

[videoGaleri-479]

İHH İnsani Yardım Vakfı, Musul'daki gelişmeler sonucu mülteci konumuna düşen insanlara çatışmaların başladığı ilk günden bu yana yardımları sürdürüyor.

İlk olarak bölgede mültecilerin acil ihtiyaçlarını tespite yönelik çalışma yapan İHH ekipleri, yerel sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği içinde 300 aileye de gıda yardımında bulundu.
 

Türkmeneli TV Haberi: [videoGaleri-480]

İHH daha sonra yurt dışından 6 partner kuruluşun (Bahreyn Islah, Kuveyt Kavafil, İngiltere Ummah, Güney Afrika İmdat, Katar Raf, Katar AID Charity kurumu) desteğiyle 500 tonluk gıda malzemesi, bebek maması ve hijyen paketinden oluşan 20 TIR’lık bir yardım konvoyunu mültecilere dağıtılmak üzere Irak’a gönderdi.

İstanbul, Konya, Hatay ve Gaziantep’ten yola çıkan yardım TIR’ları Pazar günü Habur Sınır Kapısından Kuzey Irak’ın Dahok şehrine giriş yaptı.



TÜRKMEN BÖLGELERİNDE DAĞITIMLAR

TIR’lardaki malzemeler başta Türkmen mültecilerin yoğun olarak yaşadığı Kerkük ve Sincar vilayetine daha sonra Erbil ve civar köy ve kasabalarındaki kamplara dağıtıldı.

KERKÜK

İlk olarak Kerkük’e ulaşan 8 TIR’daki toplamda 150 tondan oluşan gıda ve temizlik malzemeleri, sığınmacı ailelere dağıtılmak üzere Irak Türkmenleri Dayanışma ve Kalkınma Derneği’ne teslim edildi. Ramazan ve kamp şartları düşünülerek hazırlanan gıda maddeleri, 3 bin 450 paketten oluşuyor. Bu paketlerin içerisinde mercimek, nohut, makarna, bulgur, pirinç, şeker, tuz, zeytin, salça, ayçiçek, zeytin yağı ve reçel bulunuyor.

Yardımların içerisinde ayrıca bin 800 koli süt, 3 bin koli çocuk maması ve 12 bin 906 koli çocuk bisküvisi ile 3 bin 500 paket temizlik paketi yer alıyor.

Irak Türkmenleri Dayanışma ve Kalkınma Derneği Başkanı Emin Terzi, yardımlar nedeniyle Türkiye halkına ve İHH'ya teşekkür etti.



SİNCAR

İHH ekipleri daha sonra Telafer'den kaçarak Musul'un Sincar (Şengal) ilçesine sığınan Türkmen ailelere acil yardım malzemelerini dağıttı.

Bakliyat çeşitleri, yağ, süt, salça, çocuk maması ve bisküviden oluşan gıda paketleriyle temizlik malzemeleri, cami ve okullarda kalan 5 binden fazla Türkmen aileye teslim edildi.

Telaferli Türkmen Vaad Abbas, Türkiye'den gelen yardımların, kendilerini çok sevindirdiğini dile getirerek "Sahipsiz olmadığımızı hissettik. Herkese çok teşekkür ediyoruz" dedi.

Telafer'deki evini terk ederek 5 çocuğuyla peşmerge kontrolündeki Sincar'da bir okula yerleşen Ayşe Hüseyin de "20 gündür buradayım. Türkiye'nin yardımlarıyla ayakta duruyoruz. Çocuklarımla bu şartlarda kalmak gerçekten çok zor. Biran önce evimize döneceğimiz günü bekliyoruz" diye konuştu.



 

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gıda Güvencesi Sektörü’nde Uluslararası Koordinasyon Mekanizması verilerine göre Gazze'de günlük olarak en fazla sıcak yemek ve ekmek dağıtımı yapan uluslararası kuruluşlar arasında yer aldı. Çalışmalarını sürdüren vakıf, Dünya Gıda Programı (WFP) ile birlikte Ramazan’da da her gün 48 bin kişiye iftar yemeği ikramında bulunuyor.
18.03.2024
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı, işgalci İsrail’in saldırıları altındaki Gazze’ye insani yardım ulaştırmaya devam ediyor. Her gün 32 bin kişiye sıcak yemek dağıtımında bulunan vakıf; 7 Ekim’den bu yana gıda kolisi, battaniye ve tıbbi malzeme gibi farklı kalemlerde on binlerce Gazzeliye destek oldu.
16.02.2024
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla başlatılan kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 4 bin 608 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
06.02.2024