İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İHH-Katar işbirliğiyle Türkmenlere 8 TIR yardım
İHH ve Katar Raf yardım kuruluşlarının, Irak’taki yardıma muhtaç Türkmenlere ulaştırılmak üzere hazırladığı 8 TIR’lık yardım konvoyu Kilis’ten yola çıktı.
30.01.2015

İHH ve Katar Raf yardım kuruluşlarının, Irak’taki yardıma muhtaç Türkmenlere ulaştırılmak üzere hazırladığı 8 TIR’lık yardım konvoyu Kilis’ten yola çıktı.

İHH İnsan Yardım Vakfına ait Kilis’teki lojistik merkezinden uğurlanan 8 TIR’lık konvoy için bir de tören düzenlendi.

Törende konuşan Katar Raf Yardım Kuruluşu Başkanı Ayed Al Qahtani, Suriye dışında da müslümanların zulüm altında olduğunu ve bu zulme uğrayan insanlara da yardım gönderilmesi gerektiğini düşündüklerini dile getirdi.

İHH İnsani Yardım Vakfı Başkan Yardımcısı Hüseyin Oruç da “Irak’ta zor şartlar altında yaşamaya çalışan insanlara yardım ulaştırmak için bugün 8 TIR’lık konvoyumuzu uğurluyoruz. İnşaallah ihtiyaç sahiplerine en kısa zamanda ulaşması için çalışacağız” dedi.

Katar Raf ve İHH temsilcileri yardımların hız kesmeden devam edeceğini dile getirdi.

TIR konvoyunun içerisinde gıda kolileri ve battaniye bulunuyor.

Konuşmaların ardından konvoy dularla Irak'a uğurlandı.

İlgili haberler
Tümünü Gör
İHH Mali’de 2 cami ve 1 su kuyusu açtı
İHH Mali’de 2 cami ve 1 su kuyusu açtı
İHH, Batı Afrika ülkesi Mali’de inşa ettiği 2 caminin açılışını yaptı. Vakıf ayrıca, 1 su kuyusunu da hizmete açtı.
22.05.2025
İHH yetimler için fidan dikti
İHH yetimler için fidan dikti
İHH, başlattığı "Her Yetime Bir Fidan" projesiyle, destekte bulunduğu her yetim için bir fidan dikiyor. Projenin ilk etabında birçok ilde yetim sponsorları adına fidan dikildi.
16.05.2025
İHH’nın 2. İyilik Gemisi Sudan’a ulaştı
İHH’nın 2. İyilik Gemisi Sudan’a ulaştı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından hazırlanan ve içerisinde 1605 ton ağırlığında 110 konteynerlik yardım malzemesi bulunan "2. İyilik Gemisi" Port Sudan Limanı'na ulaştı.
04.05.2025