İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İHH’nın "EV" filmine büyük ödül
İHH prodüksiyon birimi tarafından yapılan Suriye’de süren iç savaşın çocukların üzerinde bıraktığı etkinin anlatıldığı EV adlı kısa filme ödül geldi.
Suriye 30.09.2014

İHH prodüksiyon birimi tarafından yapılan Suriye’de süren iç savaşın çocukların üzerinde bıraktığı etkinin anlatıldığı EV adlı kısa filme ödül geldi.

Suriye’de 4 yıldır devam eden iç savaşın çocukların üzerinde bıraktığı etkiyi anlatmak için İdlib şehrinde 8 dakikalık bir kısa film çekildi.

İHH İnsani Yardım Vakfı’nın yapımcılığını, Orhan Dede’nin yönetmenliğini üstlendiği "EV" isimli kurmaca kısa film, ulusal ve uluslararası birçok film festivaline başvurdu.


Jüri değerlendirmeleri açıklanan "Yed-i Velayet 7 Vilayet Kısa Film Festivalinde" "EV" isimli 8 dakikalık kısa filmimiz 130 senaryo arasında finale kaldı. Bursa’da dün gerçekleştirilen final gecesinde 7 film yarıştı. Finalde Orhan Dede’nin yazıp yönettiği “EV” adlı filmimiz 1’inci seçildi.

Suriye’nin İdlib şehrine bağlı Teftenaz köyünde çekilen film Suriye’de uzun süredir devam eden olayların bir çocuk üzerinde bıraktığı etkileri gözler önüne sürüyor.

Gecede “EV” filminin yönetmeni Orhan Dede ödülü “Cennetin Krallığı” filminde Selahaddin Eyyubi rolüyle hafızalara kazınan GassanMesud ile“Hz. Yusuf” filminde Hz. Yusuf’u canlandıran Mustafa Zamani’nin elinden aldı.

Final gecesinde 33 bin lira ödül dağıtılırken 1’inci olan filme 10 bin liralık çek takdim edildi.
“EV” filmi ayrıca “Alemlere Rahmet Ulusal Kısa Film Yarışma”sında finale kalırken “1. Marmaris Uluslararası Kısa Film Festivali”nde de gösterim hakkı kazandı.

Orhan Dede filmle ilgili şunları söyledi;
"Suriye’de 4 yıldır devam eden insanlık dramı çocuk- yaşlı, kadın/erkek demeden devam ediyor/ettiriliyor. Bizim inancımıza göre bir insanı öldürmek tüm insanlığı öldürmektir.

Biz böyle inandık/inanıyoruz. Suriye’de babasını kaybetmiş binlerce yetim çocuk bulunuyor.

Bu çocukların okula gitmesi, oyun oynaması gerekirken ve en önemlisi çocukların sıcak bir yuvaya ihtiyacı varken, bu çocuklar silahların gölgesinde, bombaların altında yaşamaya mahkum ediliyor/ettiriliyor.

Bütün dünya halkları küresel sistem tarafından, yaşanan bu adaletsizliğe sessizce alıştırıldı. Ama birde bu olayların Suriye’de yaşamaya çalışan bir çocuk üzerinde bıraktığı etkileri düşünelim bir an…"

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH ve Kuveytli kuruluş Gazze’ye insani yardım gemisi gönderdi
İHH ve Kuveytli kuruluş Gazze’ye insani yardım gemisi gönderdi
İHH İnsani Yardım Vakfı ve Kuveytli kuruluş Kuwait Society for Relief tarafından ortak hazırlanan insani yardım gemisi, Mersin Limanı’ndan Mısır Ariş Limanı’na doğru yola çıktı. Burada Mısır Kızılayı’na teslim edilecek yardım malzemeleri, ardından Gazze’ye ulaştırılacak. Gemide, birçok farklı kalemde 907 tonu aşkın malzeme yer alıyor.
14.04.2024
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı ve çok sayıda uluslararası sivil toplum kuruluşunun organize ettiği Özgürlük Filosu, Gazze için yola çıkmaya hazırlanıyor. Filoya katılım için başvuru süreci devam ediyor.
04.04.2024
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024