İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İHH’nın Nijer’de açtığı eğitim kompleksinde TİKA’nın destekleriyle marangozluk atölyesi kuruldu
İHH tarafından 2022 yılında Nijer’in Kollo bölgesinde açılan Dinç Ailesi Eğitim Kompleksi’nde TİKA’nın destekleriyle Marangozluk Eğitim Atölyesi kuruldu. Hizmete açılan atölyenin ilk dönem eğitimlerinde, 10 yetim ve ihtiyaç sahibi genç öğrenim görecek.
Nijer 27.12.2023

Dinç Ailesi Eğitim Merkezi, 2022 yılında İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından Nijer’in başkenti Niamey’e 10 kilometre uzaklıkta bulunan Kollo bölgesinde açıldı. Yetim ve ihtiyaç sahibi öğrencilerin eğitim aldığı 650 öğrenci kapasiteli kompleks, bölgedeki eğitim kurumu ihtiyacının karşılanmasına önemli bir katkı sağladı. 16 bin metrekarelik alana kurulu kompleksin içerisinde; cami, yetimhane, ilkokul, ortaokul, lise ve sağlık ocağı bulunuyor.

nijer-8.jpg

İlk dönemde 10 yetim ve ihtiyaç sahibi genç eğitim alacak

Eğitim kompleksi bünyesinde Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı’nın (TİKA) destekleriyle Marangozluk Eğitim Atölyesi kuruldu. Nijerli yetim ve ihtiyaç sahibi gençlere mesleki eğitim imkânı sağlayacak atölye, bir marangoz atölyesinde bulunması gereken demirbaşlarla donatılarak eğitime hazır hale getirildi. Ayrıca eğitimlerde kullanılacak malzemelerle birlikte, lojistik ihtiyaçların karşılanması amacıyla motosiklet de temin edildi. Atölyede ilk etapta 10 yetim ve ihtiyaç sahibi öğrencinin eğitim alması planlandı.

nijer-3.jpg

Çok sayıda gencin meslek sahibi olması hedefleniyor

Atölyenin açılışına, Türkiye’nin Niamey Büyükelçisi Özgür Çınar, TİKA Niamey Koordinatörü Tanju Polat, İHH Nijer Koordinatörü Sami Fadhel ve Assama Vakfı Nijer Koordinatörü Ali Çalış da katıldı.

nijer-5.jpg

Kurulan atölyede çok sayıda yetim ve ihtiyaç sahibi gencin meslek sahibi olması hedefleniyor. 

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH ve Kuveytli kuruluş Gazze’ye insani yardım gemisi gönderdi
İHH ve Kuveytli kuruluş Gazze’ye insani yardım gemisi gönderdi
İHH İnsani Yardım Vakfı ve Kuveytli kuruluş Kuwait Society for Relief tarafından ortak hazırlanan insani yardım gemisi, Mersin Limanı’ndan Mısır Ariş Limanı’na doğru yola çıktı. Burada Mısır Kızılayı’na teslim edilecek yardım malzemeleri, ardından Gazze’ye ulaştırılacak. Gemide, birçok farklı kalemde 907 tonu aşkın malzeme yer alıyor.
14.04.2024
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı ve çok sayıda uluslararası sivil toplum kuruluşunun organize ettiği Özgürlük Filosu, Gazze için yola çıkmaya hazırlanıyor. Filoya katılım için başvuru süreci devam ediyor.
04.04.2024
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024