İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İsrail, hukuksuz gözaltıyı yine uzattı
İsrail askeri mahkemesi, İHH İnsani Yardım Vakfı Batı Şeria Temsilcisi Türk vatandaşı İzzet Şahin’in hukuksuz gözaltı süresini 8 gün daha uzattı. Şahin’in avukatları, mahkemenin tamamen siyasi bir kar
Filistin, Ortadoğu, Türkiye 13.05.2010

İHH İnsani Yardım Vakfı Batı Şeria Temsilcisi Türk vatand aşı İzzet Şahin’in gözaltı süresi 8 gün uzatıldı. 

27 Nisan 2010 tarihinden beri gözaltında tutulan Şahin’in üçüncü duruşması bugün İsrail askeri mahkemesi Salem Şumrun’da yapıldı. Mahkeme, duruşmayı 20 Mayıs 2010 tarihine erteledi.

Karara tepki gösteren Türk avukatlar Cihat Gökdemir ve Gülden Sönmez, mahkemenin siyasi bir karar verdiğini söylediler. Avukatlar, mahkemenin siyasi davranarak gözaltı süresini sürekli uzattığını belittiler. 

Avukat Cihat Gökdemir, “Buradaki dava hukuki değil. İsrail Genelkurmay İstihbaratı, Şahin’in serbest bırakılmaması için mahkemeye baskı yapıyor. Türkiye, siyasi baskı yapmazsa Şahin’i serbest bırakmayacaklar. Hukuki olarak yapabileceğimiz çok fazla bir şey olmadığını anladık” dedi. 

Şahin’in durumunu yerinde görmek için Kudüs’e giden Türk avukatlar Cihat Gökdemir ve Gülden Sönmez, İzzet Şahin’in durumu hakkında da bilgi verdiler. 

Şahin’in mahkûm olmamasına rağmen 17 gündür 4.5 m2lik bir hücrede tutulduğunu belirten Gökdemir, “Şahin’in elleri ve gözleri sürekli bağlı, ayaklarına zincir bağlamışlar. Şahin’i duvarları sorunlu, yaslanılmayacak şekilde, içerisinde yatağı olmayan, 4,5 m2lik bir hücrede tutuyorlar.  

Türkiye’de bir insanın hücreye atılması için cezaevinde ağır bir disiplin suçu işlemesi lazım. Öyle bir durumda da mahkûmu ancak 7 gün hücrede tutabilirsiniz. İsrail’in yaptığı uluslar arası insan hakları hukukuna aykırı bir uygulama” diye konuştu. 

Şahin’in karşısında Türk avukatları görünce moral bulduğunu ifade eden Gökdemir, “İsrail güvenlik güçleri, İzzet Şahin’i gözalt ına aldıklarında ilk otuz saat bırakın yemeği bir bardak su bile vermemişler. Şahin’i ziyaret ettiğimizde moral motivasyon buldu. Biraz kendini toparladı” dedi. 

 


İlgili haberler
Tümünü gör
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
İHH YouTube kanalında yayınlanan "Benim Ailem" serisinin yeni bölümü yayınlandı. Benim Ailem ekibi bu bölümde, Azerbaycan’ın Şeki şehrinde bir yetim ailesi olan Çelebiyev ailesine taşıma aracı murayev hediye etti.
22.02.2024
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak olarak bilinen Şef Burak Özdemir, Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib iline yaptığı ziyaret kapsamında savaş mağduru ailelere yardım malzemeleri dağıtıp çocuklarla yemek yaptı. Özdemir, tüm dünyada savaşların sona ermesi ve iyiliğin yayılması için çağrıda bulundu.
22.02.2024
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından 2023 yılı boyunca Suriye'nin çeşitli bölgelerinde yaşayan savaş mağduru sivillere, 42 bin ton ağırlığında 1658 TIR dolusu insani yardım malzemesi ulaştırıldı.
01.02.2024