İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Kahramanmaraşlı yetimler mutlu döndü
Maraş'taki karşılama töreni duygusal anlar yaşanmasına sahne oldu.
Türkiye 06.06.2012

İHH İnsani Yardım vakfı tarafından düzenlenen 5. Uluslararası Yetim Buluşması'na Türkiye'yi temsilen Kahramanmaraş'tan katılan 10 yetim kız çocuğu 8 gün süren dolu dolu bir programdan sonra Kahramanmaraş'a döndü.

5 Haziran Salı günü Kahramanmaraş'a gelen çocukları Kahramanmaraş İnsani Yardım Derneği'nden çok sayıda gönüllü ve çocukların aileleri havaalanında ellerinde çiçeklerle karşıladı. Karşılama töreninde sevinç gözyaşları döken çocuklar duygusal anların yaşanmasına sebep oldu.

Çok mutlu oldukları ve çok güzel anlar yaşadıklarını söyleyen çocuklar; İHH'ya ve Kahramanmaraş İnsani Yardım Derneği'ne teşekkür etti. Çocuklara refakat eden dernek gönüllüsü Zehra Pınar ise 8 gün boyunca çocuklarla hayatlarında unutamayacakları çok güzel anlar yaşadıklarını, kendilerine mükemmel bir ev sahipliği yapan, kusursuz bir organizasyon icra eden İHH İnsani yardım Vakfı'na da teşekkür ettiğini söyledi.

Karşılamada bir konuşma yapan K.Maraş İnsani Yardım Derneği Başkanı Süleyman Erayman; “Bu çocuklar bizim için çok özel çocuklar. İlimizde elinden tuttuğumuz 500 yetim çocuk var. Her ay bu yetimlerimizi evlerinde ziyaret ederek, onlara ayni, nakdi yardımların yanı sıra psikolojik destek sunmaya çalışıyoruz. Ayrıca yetimlerimiz için sosyal destek projeleri de yapıyoruz. İşte bu sosyal projelerden biri de 5. Uluslararası Yetim Buluşması'ydı. Çocuklarımız hem şehrimizi, hem de Türkiye'yi böylesine büyük, uluslararası bir organizasyonda başarıyla temsil ettikleri için onlarla gurur duyuyoruz. Amacımız Türkiye'deki ve dünyadaki 165 milyon yetime dikkat çekmek, yetim çocuklar üzerinde bir duyarlılık oluşturmak. Yetimlerimizin elinden tutmak ve diğer faaliyetlerimize katılmak, maddi ve manevi katkı sunmak isteyen tüm kardeşlerimizi de bu tür projelere destek vermeye çağırıyoruz” dedi.

Program için profesyonel bir hoca eşliğinde 1 aydan fazla bir süre halk oyunu hazırlıkları yapan Maraşlı yetim kızlar, 8 gün süren programda 14 ülkeden gelen yetimler arasında Türkiye'yi başarıyla temsil etti.

21 Mayıs Pazartesi günü uçakla İstanbul'a ulaşan çocuklar 8 gün boyunca birbirinden farklı ve güzel etkinliklere katılarak gönüllerince eğlendiler.

İstanbul'da Miniatürk, Dolphinarium, Dev Akvaryum gibi çeşitli yerleri gezen çocuklarımız İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu’yu makamında ziyaret etti.

Ayrıca Başbakanın eşi Emine Erdoğan ve kızı Sümeyye Erdoğan'la da bir araya gelen çocuklar unutulmayacak anlar yaşadı.

2 Haziran Cumartesi günü Karagümrük Stadı’ndaki İHH Çocuk Şenliği’nde çocukların oyunlarıyla adeta panayıra dönen stadyumda renkli görüntüler oluştu. Oyun platformu, yüz boyama uygulamaları, sosis balonlar, masal kahramanlarının çocuklarla konuşmaları, cambaz gösterisi, çocukların gösteri ve oyunları, ebru uygulamaları, el duvarı, müzik yayını gibi birbirinden eğlenceli aktiviteler yapıldı.

Çocukların gönüllerince eğlendiği şişme oyun grupları, eğitmenler eşliğinde hem eğlenip hem öğrenebilecekleri etkinlik masaları ve çeşitli sahne şovları yapıldı. Şenlikte ayrıca çocuklara Osmanlı macun şekeri, pamuk şeker, patlamış mısır ve şerbet ikram edildi.

Yöresel danslar eden dünya çocukları ile halk oyunları gösterileri sahneleyip şenlikte yöresel kıyafetleri ile ilahiler ve şarkılar söylediler.

3 Haziran Pazar günü ise 14 ülkeden 80 çocuğun katıldığı Haliç Kongre Merkezi'ndeki büyük buluşmada Arnavutluk, Azerbaycan, Endonezya/Açe, Filipinler/Moro, Filistin, Irak, Kırgızistan, Pakistan, Sierra Leone, Somali, Sri Lanka, Tanzanya ve Türkiye’den gelen çocuklar dualar, ilahiler okudu ve yöresel renkleri ve gösterilerini sahneye taşıdı.

4 Haziran Pazartesi günü ise çocuklar Sakarya'da Sakarya Büyükşehir Belediyesi'nin konuğu olarak piknik etkinliğine katıldılar ve aynı gün İstanbul Boğazı'nda vapurla boğaz turu yaparak İstanbul'a veda ettiler.

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH ve Kuveytli kuruluş Gazze’ye insani yardım gemisi gönderdi
İHH ve Kuveytli kuruluş Gazze’ye insani yardım gemisi gönderdi
İHH İnsani Yardım Vakfı ve Kuveytli kuruluş Kuwait Society for Relief tarafından ortak hazırlanan insani yardım gemisi, Mersin Limanı’ndan Mısır Ariş Limanı’na doğru yola çıktı. Burada Mısır Kızılayı’na teslim edilecek yardım malzemeleri, ardından Gazze’ye ulaştırılacak. Gemide, birçok farklı kalemde 907 tonu aşkın malzeme yer alıyor.
14.04.2024
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı ve çok sayıda uluslararası sivil toplum kuruluşunun organize ettiği Özgürlük Filosu, Gazze için yola çıkmaya hazırlanıyor. Filoya katılım için başvuru süreci devam ediyor.
04.04.2024
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024