İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Kamplara sahur paketi yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından Suriye'nin Azez kırsalında kamplarda yaşayan mağdur 800 aileye sahur paketi dağıtıldı. Yardımlardan yaklaşık 4 bin kişi istifade etti.
Suriye 27.04.2020

Dünyanın genelinde yaşayan Müslümanlar, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında ramazanı evlerinde geçiriyorlar. Suriye kamplarında da sahurlar ve iftarlar çadırlarda yapılıyor. İHH İnsani Yardım Vakfı da hem yurt içinde hem de yurt dışındaki faaliyetlerini sürdürüyor. Bu kapsamda İHH, Suriye’de 4 bin kişiye sahur paketi ulaştırdı.

Suriye’de son 9 yıldır iftar programlarını düzenlediklerini ifade eden İHH Babuselam Sorumlusu Hasan Aksoy, “Suriye savaşında onuncu Ramazan’ını yaşayan Suriye halkını bu sene de unutmadık. Şu an Azez kırsalında kamplarda yaşayan yetim ve engelli aileler başta olmak üzere İdlib’den bu bölgelere göç eden aileler için sahur paketi hazırladık” dedi. Kahvaltılık malzemeden oluşan paketlerden yaklaşık 4 bin kişinin istifade edeceğini söyleyen Aksoy, “Covid-19 nedeniyle toplu iftar ve dağıtımlar gerçekleştirmiyoruz. Paketleri çadırlara tek tek teslim etmeye gayret ediyoruz. Bu sene de mazlum Suriye halkının yanında olmaya devam ediyoruz. Bizlere yardımlarını gönderen tüm bağışçılarımızdan Allah razı olsun” ifadelerini kullandı.

319a6365.jpg

BAĞIŞ YAP

İyilik hareketine destek olmak için

Suriye ve dünyanın farklı yerlerinde zulüm gören, mağdur olan, dara düşen Müslümanlar için zekâtlarınızı, fitrelerinizi, sadakalarınızı ve kumanyalarınızı İHH’nın iyilik hareketine katabilir ve Ramazan boyunca gerçekleştireceği kampanyalara destek olabilirsiniz. Bağışçılar;

-FITRE yazıp 4072’ye SMS göndererek 27 TL,

-IFTAR, KUMANYA ya da BAYRAMLIK kelimelerinden birini yazıp 3072’ye SMS göndererek 5 TL,

-İHH’nın banka hesaplarından, internet sitesinden online olarak ve en yakın İHH merkezine başvurarak yardımda bulunabilirler.

319a6400.jpg

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla yürütülen kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 15 bin 744 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
20.03.2024
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
İHH YouTube kanalında yayınlanan "Benim Ailem" serisinin yeni bölümü yayınlandı. Benim Ailem ekibi bu bölümde, Azerbaycan’ın Şeki şehrinde bir yetim ailesi olan Çelebiyev ailesine taşıma aracı murayev hediye etti.
22.02.2024
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak olarak bilinen Şef Burak Özdemir, Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib iline yaptığı ziyaret kapsamında savaş mağduru ailelere yardım malzemeleri dağıtıp çocuklarla yemek yaptı. Özdemir, tüm dünyada savaşların sona ermesi ve iyiliğin yayılması için çağrıda bulundu.
22.02.2024