İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
KONYA GEMİLERİN ROTASI FİLİSTİN’E DEDİ
İHH İnsani Yardım Vakfı önderliğinde Filistin halkına destek vermek amacıyla 6 Aralık’ta İngiltere’den yola çıkan “Filistin’e Yol Açık” konvoyu bu sefer deniz yoluyla Filistin’e gidiyor. “Rotamız Fili
Filistin, Ortadoğu, Türkiye 12.04.2010

Dünyanın her tarafından katılımın olduğu Filistin’e yardım filosunun en büyük hedefi ise Filistinlilerin yalnız olmadıklarını İsrail’e göstermektir. Filistine gidecek yardım gemisiyle ilgili AYDER (Anadolu İnsani Yardım Derneği) ve Konya İHH Derneğinin birlikte, Konya Hotel Bera’da akşam yemekli bir program düzenlendi. Düzenlenen organizasyona İHH Vakfı Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Oruç, AYDER Genel Başkanı Fatih Yüksel, Konya İHH Derneği Başkanı Hidayet YILMAZ, İlahiyatçı Nurettin Yıldız, Gazzeli Misafir Rıfat Dahduh, Gazze konvoyuna katılan gönüllüler, iş adamları ve Sivil toplum kuruluşlarının da katıldığı çok sayıda davetli katıldı. Günün anlam ve önemi hakkında bilgi veren ilahiyatçı Nurettin Yıldız, “Rotamız Filistin Yükümüz Özgürlük” yardım gemisinin Hz. Peygamber (sav)’in Tebük seferinde yaşanan zorluklara benzeterek, herkesin elinden geldiğince gemiye destek vermemiz gerektiğini bildirdi. “Tebük seferi kızgın güneşin altında 40 bin kişilik bir ordu ile gerçekleşmiş ve 800 kilometre yol gidilmiştir. Medine’ye dönüştü çöl develeri sıcağa dayanıklı oldukları halde halleri kalmamış ve yavaşlamışlardı. Develerin yavaşladığını gören bir kişi develerin yanına gitmiş ve onlara seferin önemini anlatan iki satır marş söyleyerek develerin hızlanmasını sağlamıştır. Peygamberimiz develerin hızlandırdığı için o kişiye “Allah razı olsun” demiştir. Bu nedenle develerin hızlanmasına vesile olan o kişi gibi, bu gemiye bir şekilde yardım etmeliyiz ve onun rotasında yer almalıyız. Filistin’e yardım götüren bu gemide tek vücut olmalıyız” dedi. İHH Genel Başkan Yardımcı Hüseyin Oruç da, herkesin gemiye yardım edecek bir şeylerin olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu:Filistin’in yanında olduğumuzu göstermeliyiz. İkinci ibadet hanemiz olan Mescid-i Aksa’yı unutmamalıyız. O topraklar Filistinlilerindir. 50 milletten 1000 insanımızla Filistin’e gideceğiz. Her görüşten insanın olacağı gemimizde, ortak noktamız Filistin olacak. 10.000 ton gıda ve inşaat malzemesi götüreceğiz. Çünkü İsrail inşaat malzemesini silah olarak görüyor. Filistinlilerin evlerini yeniden inşa etmesine izin vermiyor. Gemi 15 Mayıs’ta yola çıkacak ve Allah’ın izniyle Filistin’e ulaşacaktır.” Ocak 2009’da Konya’dan 6 araç ve 17 gönüllüyle Filistin’e Özgürlük Konvoyuna katıldıklarını anlatan Konya-İHH Derneği Başkanı Hidayet Yılmaz, bu seferde Gazzelilere umut vermeye ve bir kez daha yalnız olmadıklarını göstermek için büyük bir yardım filosuyla Filistin’e gideceklerini bildirdi. 

09 Nisan 2010’da düzenlediğimiz, 550 kişinin katıldığı akşam yemeğine sunuculuğunu Arapça Dil Öğrt. Salih Zeki Keş’in yaptığı gecemiz, Geçmişten Bugüne Filistin adlı sinevizyon gösterisiyle programımız son bulmuştur. Programa katılan tüm halkımıza teşekkür eder, hayırlarımızın hep birlikte devam etmesi temennisiyle.

İlgili haberler
Tümünü gör
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
İHH YouTube kanalında yayınlanan "Benim Ailem" serisinin yeni bölümü yayınlandı. Benim Ailem ekibi bu bölümde, Azerbaycan’ın Şeki şehrinde bir yetim ailesi olan Çelebiyev ailesine taşıma aracı murayev hediye etti.
22.02.2024
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak olarak bilinen Şef Burak Özdemir, Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib iline yaptığı ziyaret kapsamında savaş mağduru ailelere yardım malzemeleri dağıtıp çocuklarla yemek yaptı. Özdemir, tüm dünyada savaşların sona ermesi ve iyiliğin yayılması için çağrıda bulundu.
22.02.2024
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından 2023 yılı boyunca Suriye'nin çeşitli bölgelerinde yaşayan savaş mağduru sivillere, 42 bin ton ağırlığında 1658 TIR dolusu insani yardım malzemesi ulaştırıldı.
01.02.2024