İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Konya İHH’dan Sudan’a insani yardım
İHH İnsani Yardım Vakfı Konya Şubesi, Sudan’ın Kuzey Kordofan bölgesinde ve Başkent Hartum’da ihtiyaç sahibi ailelere 200 adet gıda kolisi dağıttı. Ülkede yürütülen kalkındırma projeleri kapsamında da, 120 adet keçi ve 10 adet de su arabası (karo) yardımında bulunuldu.
Sudan 21.03.2022

Sudan’da devam eden ekonomik kriz sebebiyle milyonlarca insan geçim sıkıntısı yaşıyor.

İHH İnsani Yardım Vakfı Konya Şubesi, Sudanlı ihtiyaç sahibi ve yetim ailelerine destek olmak amacıyla yardım çalışmaları başlattı. Bu kapsamda, gıda kolisi dağıtımlarının yanı sıra, kalkındırma projeleri ile de ailelerin gelir teminine katkı sunulması hedeflendi.

konya-ihhdan-sudana-insani-yardim-2.jpg

200 aileye gıda kolisi dağıtıldı

Başkent Hartum ve Kuzey Kordofan bölgesindeki yardım çalışmaları kapsamında, 200 yetim ailesi ve ihtiyaç sahibi aileye gıda kolisi dağıtıldı. Ayrıca, kalkındırma projeleri kapsamında 120 adet keçi, 10 adet de su arabası (karo), 1 adet rakşa araç, 3 adet de tuktuk araç yardımında bulunuldu.

Afrika kıtasının birçok bölgesinde yaşanan temiz ve kullanılabilir su problemi Sudan’ın da bazı bölgelerinde ciddi derecede etkisini gösteriyor. Hartum’daki Kur’an-ı Kerim Kurslarında eğitim gören öğrenciler için 10 adet hijyen standı da bu proje çerçevesinde temin edildi.

konya-ihhdan-sudana-insani-yardim-6.jpg

Çocuklara hediyeler verildi

Yardım çalışmalarıyla ilgili açıklamada bulunan İHH Konya Şube yöneticisi Ömer Özkan, gıda kolilerinde baklagiller, un ve yağ gibi temel ihtiyaç malzemeleri olduğunu belirtti. Özkan, şunları kaydetti: “Heyecanla bekleyen kalabalığın yüzündeki umut bizleri heyecanlandırıyor. Bölge zor bir coğrafya, gıdaya ulaşmakta ciddi sıkıntı çeken binlerce insan yaşıyor. Allah, Konyalı hayırseverlerden razı olsun.” Özkan, yetimler başta olmak üzere köyde yaşayan yoksulluğun izlerinin görüldüğü çocukları çeşitli hediyelerle mutlu etmeye çalıştıklarını kaydetti.

Balonlarla mutlu olan çocukların kendilerine gösterdiği yakın ilgiden dolayı yoğun duygular içinde olduklarına işaret eden Özkan, “Oyuncağa ulaşması çok zor olan bu yavrularımız küçük bir balonla çocuk olduğunu hissediyor. Onların sevincini, coşkusunu görmek ziyadesiyle mutlu ediyor.” diye konuştu.

konya-ihhdan-sudana-insani-yardim-10.jpg

Destek olmak için

İHH aracılığıyla Sudan halkına destek olmak isteyen hayırseverler, SUDAN yazıp 3072’ye SMS göndererek 10 TL destekte bulunabiliyor. Daha fazla bağış yapmak isteyenler ise İHH’nın internet sitesinden online bağış yolu ile ya da İHH’nın banka hesap numaralarına açıklama kısmına SUDAN yazarak yardım edebiliyor.

İlgili haberler
Tümünü gör
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
İHH YouTube kanalında yayınlanan "Benim Ailem" serisinin yeni bölümü yayınlandı. Benim Ailem ekibi bu bölümde, Azerbaycan’ın Şeki şehrinde bir yetim ailesi olan Çelebiyev ailesine taşıma aracı murayev hediye etti.
22.02.2024
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak olarak bilinen Şef Burak Özdemir, Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib iline yaptığı ziyaret kapsamında savaş mağduru ailelere yardım malzemeleri dağıtıp çocuklarla yemek yaptı. Özdemir, tüm dünyada savaşların sona ermesi ve iyiliğin yayılması için çağrıda bulundu.
22.02.2024
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından 2023 yılı boyunca Suriye'nin çeşitli bölgelerinde yaşayan savaş mağduru sivillere, 42 bin ton ağırlığında 1658 TIR dolusu insani yardım malzemesi ulaştırıldı.
01.02.2024