İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Küresel Parlamenter Göç Konferansı düzenlendi
TBMM'nin Parlamentolar Arası Birlik (PAB) ile İstanbul'da ortaklaşa düzenlediği "Küresel Parlamenter Göç Konferansı" tamamlandı. Konferansa, İHH Mütevelli Başkanvekili Hüseyin Oruç da katıldı.
Suriye 27.06.2022

“Parlamentolar ve Göç ve Mültecilere İlişkin Küresel Mutabakatlar: Daha Güçlü Uluslararası İşbirliği ve Ulusal Uygulama Nasıl Sağlanabilir?” konulu Küresel Parlamenter Konferansı, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) ve Parlamentolar Arası Birlik (PAB)  işbirliğinde, 20-21 Haziran 2022 tarihlerinde TBMM’nin ev sahipliğinde Hilton İstanbul Bomonti Hotel & Conference Center’da düzenlendi.

konferans.jpg

8 oturum düzenlendi

Konferansa, TBMM Başkanı Prof. Dr. Sayın Mustafa Şentop, PAB üyesi Parlamento Başkanları ve milletvekillerinin yanı sıra göç konusunda çalışan uzmanlar, akademisyenler ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve davetliler katıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da etkinliğe telekonferans yöntemiyle bağlandı. Konferans, açılış ve kapanış oturumlarıyla birlikte toplam 8 oturum halinde düzenlendi.

oruc.jpg

İHH’nın tecrübeleri paylaşıldı

Konferansın "Dünya'da En Fazla Yerinden Edilmiş İnsan Barındıran Ülke Olarak Türkiye Tecrübesi" konulu 5. oturumuna katılan İHH Mütevelli Başkanvekili Hüseyin Oruç, İHH’nın tecrübelerini paylaştı. Oruç, “Mülteciler umudu arıyorlar ve umut neredeyse oraya gidecekler. O sebeple Suriye’de umudun yeşermesi çok önemli" ifadelerini kullandı.

İlgili haberler
Tümünü gör
İstanbul'da Filistin için eylemdeyiz!
İstanbul'da Filistin için eylemdeyiz!
İşgalci İsrail Gazze'deki insanlık dışı saldırılarına devam ediyor. Çoğu kadın ve çocuklardan oluşan siviller öldürülüyor. Bu zulme sessiz kalmamak için sizleri her gün düzenlenecek olan oturma eylemine davet ediyoruz.
22.04.2024
İstanbul’da on binlerin katılımıyla “Gazze’yi Unutma” yürüyüşü
İstanbul’da on binlerin katılımıyla “Gazze’yi Unutma” yürüyüşü
İHH İnsani Yardım Vakfı ve Uluslararası Özgürlük Filosu Koalisyonu tarafından İstanbul’da “Gazze’yi Unutma” yürüyüşü düzenlendi. On binlerce kişinin katıldığı yürüyüş, Beyazıt Meydanı’nda başlayıp Ayasofya Camii Meydanı’nda sona erdi.
21.04.2024
“Çok yakında hareket tarihini kamuoyuna duyuracağız”
“Çok yakında hareket tarihini kamuoyuna duyuracağız”
Uluslararası Özgürlük Filosu Koalisyonu, Gazze’ye yardım ulaştırmak amacıyla yola çıkacak olan filoyla ilgili basın açıklaması düzenledi. Toplantıda konuşan Us Boat to Gaza’dan Huwaida Araf, “Özgürlük Filosu Hareketi özellikle son 6 aydan bu yana Gazze’de yaşanan katliama karşı kalınan bu sessiz tutumdan dolayı milyonlarca insanın desteğiyle bu yola çıkmaya hazırlandı” dedi. Us Boat to Gaza’dan Ann Wright ise, “Hazırlıklar devam ediyor, çok yakın bir tarihte hareket tarihi ile alakalı kamuoyuna bilgilendirme yapacağız” dedi.
19.04.2024