İHH İnsani Yardım Vakfı
Ana Menü
Biz kimiz
Ne yapıyoruz
Ne yapabilirsiniz
Oturum aç
Bağış Yap
Türkçe
Türkçetr
Englishen
العربيةar
TRY
try
usd$
eur
gbp£
XFacebookInstagramYouTube
Bağış Yap
Türkçe
Türkçetr
Englishen
العربيةar
TRY
try
usd$
eur
gbp£
XFacebookInstagramYouTube
Mashadov İçin Gıyabi Cenaze Namazı
Üç gün önce Rus istihbarat servisi tarafından şehid edilen Çeçenistan Devlet Başkanı Aslan Mashadov için yurttaşların Cuma namazından sonra İstanbul Fatih camiinde gıyabi cenaze namazı kılıp dua edece
Çeçenistan, Dağıstan, İnguşetya, Kafkasya 10.03.2005

Çeçenistan Devlet Başkanı Aslan Mashadov'un şehid edilmesine Türkiye ve dünyadan tepkiler devam ederken, yurttaşların yarın (11 Mart 2005) Cuma namazından sonra İstanbul Fatih camiinde gıyabi cenaze namazı kılarak, şehid için dua edecekleri bildirildi.

Bu arada Çeçen sorununa barışçı bir çözüm için çaba harcayan Mashadov'un Ruslarca öldürülmesinin bölgede yeni bir şiddet dalgası getireceğinde birleşen uzmanlar, Putin yönetimini eleştirdiler.

Mashadov'un Avrupa'daki elçisi Ahmet Zakayev, suikastı kınayarak, direnişin Mashadov'un şehedeti ardından aynı şekilde devam edeceğini ve Çeçen liderliğinin vakit geçirmeden yeni bir lider belirlediğini duyurdu.

Rusya Memorial İnsan Hakları Merkezi'nden Alexander Sherkasov, Mashadov'un öldürülmesiyle bölgede barış ihtimalinin iyice zayıfladığını belirterek, “O Çeçen savaşçılar tarafından saygı duyulan bir liderdi ve dilediği an onların eylemlerini durdurmaya gücü yetecek tek kişiyidi��? diye konuştu.

Mısır'ın Çeçen sorunu konusunda uzman kişiliklerinden Ahmed Abdelhafız da, Mashadov'un ölümü ardından Çeçen saflarının biraz daha sıklaşacağını ve ılımlı ile şiddet yanlısı grupların yakınlaşacağını savundu.

Rusya'daki gazeteler de, Mashadov'un ölümünün intikamı için Rusya içlerinde büyük eylemlerin an meselesi olduğunu yazdı.

Türkiye Dışişleri Bakanlığı da yayınladığı açıklamada, tarafları sorunu şiddet yöntemleri kullanmadan çözmeye çağırdı.

 


İlgili haberler
Tümünü Gör
İHH’dan Türkiye’de 2 bin öğrenciye kırtasiye desteği
İHH’dan Türkiye’de 2 bin öğrenciye kırtasiye desteği
İHH İnsani Yardım Vakfı, “Bir Kırtasiye Bin Mutluluk” projesi kapsamında Türkiye’nin 12 ilinde ihtiyaç sahibi 2 bin öğrenciye kırtasiye seti dağıtımında bulundu.
22.09.2025
İHH’dan deprem bölgelerinde 1000 çocuğa bisiklet hediyesi
İHH’dan deprem bölgelerinde 1000 çocuğa bisiklet hediyesi
İHH İnsani Yardım Vakfı, “Bir Bisiklet Bir Tebessüm Projesi” kapsamında 6 Şubat depremlerinden etkilenen Hatay, Adıyaman ve Kahramanmaraş’ta ihtiyaç sahibi 1000 çocuğa bisiklet hediye etti.
16.09.2025
Üsküdar’da 50’yi aşkın esnaf Cuma günkü gelirini Gazze'ye bağışlayacak
Üsküdar’da 50’yi aşkın esnaf Cuma günkü gelirini Gazze'ye bağışlayacak
İHH İnsani Yardım Vakfı'nın da aralarında bulunduğu sivil toplum kuruluşlarının organizesinde Üsküdar'da 3 gün sürecek anlamlı bir etkinlik düzenleniyor. Etkinliğin ilk gününde ilçede faaliyet gösteren 50’yi aşkın esnaf, bir günlük kazancını işgalci İsrail'in saldırısı altındaki Gazze'ye bağışlayacak. Etkinliğin 2’nci ve 3’ncü gününde ise kurulacak hayır çarşısında elde edilecek gelirler Gazze’deki aşevlerine ulaştırılacak.
11.09.2025