İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Mavi Marmara geliyor
İsrail’in iade etmesinden sonra uzun bir süre İskenderun limanında tamir ve bakıma alınan Mavi Marmara gemisi nihayet İstanbul’a geliyor. Mavi Marmara için 26 Aralık 2010 tarihinde İstanbul’da özel bi
Filistin, Türkiye 10.12.2010

Mavi Marmara’ya özel karşılama

Mavi Marmara gemisi 22 Mayıs 2010 tarihinde Sarayburnu’ndan Filistin’e uğurlanmıştı. Ancak Akdeniz’de uluslar arası sularda Gazze’ye doğru seyrederken 31 Mayıs 2010 gecesi İsrail askerlerinin kanlı saldırılarına maruz kalmıştı. Saldırıda 9 Türkiye vatandaşı hayatını kaybetmiş, 50’yi aşkın insani yardım gönüllüsü yaralanmıştı.

İsrail sadece direnenleri vurduğunu iddia etmiş, ancak fotoğraf çeken Cevdet Kılıçlar alnından vurulurken, kamera çekimi yapan 19 yaşındaki Furkan Doğan, yakın mesafeden 5 el ateş edilerek şehit edilmişti. Aynı saldırıda yaralanan Uğur Süleyman Söylemez’in de Ankara’da Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yoğun bakımda hayati tehlikesi devam ediyor.

Türkiye ile İsrail arasında tazminat ve özür pazarlıkları devam ederken Mavi Marmara aktivistleri, gemilerini karşılamaya hazırlanıyor. 26 Aralık 2010 tarihinde Sarayburnu limanında düzenlenecek Mavi Marmara gemisini karşılama törenine katılım için Türkiye’nin birçok ilinden otobüsler kalkacak. Yaklaşık 50 ülkeden aktivistler gemiyi karşılama törenine katılacak. İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından organize edilen karşılama törenine bakanlar, milletvekilleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, gazeteciler, yazarlar, sanatçılar ve aktivistler davet ediliyor.

İHH Başkanı Bülent Yıldırım, Mavi Marmara gemisine yakışacak bir karşılama töreni düzenleyeceklerini söyledi.  Yıldırım, “Gemi nasıl uğurlandıysa öyle karşılanacak” dedi.

Mavi Marmara gemisi şuan Çanakkale Kepez limanında bekletiliyor.

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla yürütülen kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 15 bin 744 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
20.03.2024
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
İHH YouTube kanalında yayınlanan "Benim Ailem" serisinin yeni bölümü yayınlandı. Benim Ailem ekibi bu bölümde, Azerbaycan’ın Şeki şehrinde bir yetim ailesi olan Çelebiyev ailesine taşıma aracı murayev hediye etti.
22.02.2024
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak olarak bilinen Şef Burak Özdemir, Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib iline yaptığı ziyaret kapsamında savaş mağduru ailelere yardım malzemeleri dağıtıp çocuklarla yemek yaptı. Özdemir, tüm dünyada savaşların sona ermesi ve iyiliğin yayılması için çağrıda bulundu.
22.02.2024