İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Mesut Şen’in şahitlikleri
Uzun yıllardır İHH’da görev yapan Mesut Şen, vakfın YouTube kanalına konuk oldu. Şen, yıllar boyu yaptığı uzun seyahatlerde kendisine emanet edilen hikayeleri izleyicilere aktardı.
30.07.2021

Tam 15 yıldır İslam Coğrafyası’nda adım atmadık yer bırakmadı belki de Mesut Şen. Afrika çöllerinden Uzakdoğu ormanlarına kadar yaptığı ziyaretlerde kendisine bir çok hikaye emanet edildi. Bu hikayelerin başrolü, bazen Etiyopya’da yetim torunlarına taş kaynatan nine oldu bazen de Yemen çöllerinde kendisine “Siz Türklersiniz değil mi? Buraya gelse gelse siz gelirsiniz zaten” diyen Hasan Amca oldu. 

İHH İnsani Yardım Vakfı’nın Youtube kanalına konuk olan İHH Kaynak Geliştirme Birimi Koordinatörü Mesut Şen, yıllar boyu yaptığı seyahatlerde kendisine emanet edilen hikayeleri izleyicilere aktarıyor. Ve ekliyor: “Bu hikayeler, zannedildiği gibi çok büyük desteklerin bir sonucu olarak yaşanmadı. Kendi rızkından artırarak bizlere koli teslim eden teyzelerimizin, amcalarımızın samimi niyetleri ve duaları neticesinde gerçekleşiyor.”

ic.jpg

“Siz Türklersiniz değil mi?”

-“Afrika’da karşılaşsaydık birbirimizi öldürebilirdik!”

-“Bir baba, arta kalan yemekler için müsade istedi. Kulaklarıma inanamadım.”

-“Siz Türklersiniz değil mi?”

-“Evladım, televizyonda o Somalili çocukları gördüm. Al bu kumanyayı, kendi ellerinle onlara teslim et.”

“Gece boyu torunlarına taş kaynatmış”

“Bu gözler, yetim torunlarına taş kaynatan nineler gördü! Yüzyıllar geçmiş olmasına rağmen ne ümmet coğrafyasındaki mağduriyet bitti ne de Hazreti Ömer’den bu yana hikaye değişmedi.”

“Cebimdeki telefon kaç aileyi kurtarır?”

“Arakanlılar, Bangladeş’e sığındıklarında her şey tamam zannettik. Bir zaman sonra kamplardan ölüm haberleri gelmeye başladı. Kendimize hep şunu sorduk: ‘İnsanlar bu kamplarda neden açlıktan ölür ki?’ Arakan Mülteci Kampları’ndaki insanlar, 15 liraları olmadığı için ne yazık ki hayatlarını kaybettiler! Kendime hep şunu soruyorum: ‘Cebimdeki telefon kaç aileyi kurtarır?’”

ic2.jpg

İHH Youtube kanalında

Mesut Şen’in şahitlikleri, İHH'nın Youtube kanalından izlenebiliyor.

 

İlgili haberler
Tümünü gör
Bağcılar’da on binlerin katılımıyla şehitlerimiz ve Filistin için yürüyüş
Bağcılar’da on binlerin katılımıyla şehitlerimiz ve Filistin için yürüyüş
Soğuk havaya rağmen şehitlerimiz ve Filistin için bir araya gelen on binler, Üçyüzlü Metro Durağı'ndan Bağcılar Meydanı'na yürüdü. İHH ve birçok sivil toplum kuruluşunun organize ettiği yürüyüşte katılımcılar, teröre ve işgalci İsrail’in zulümlerine tepki gösterdi.
11.01.2024
On binler Ümraniye'de şehitlerimiz ve Filistin için yürüdü
On binler Ümraniye'de şehitlerimiz ve Filistin için yürüdü
Soğuk ve yağmurlu havaya rağmen şehitlerimiz ve Filistin için bir araya gelen on binler, Yamanevler Metro Durağı'ndan Ümraniye Meydanı'na yürüdü.
07.01.2024
İstanbul’da “Şehitlerimiz ve Filistin İçin Yola Çık” konvoyu düzenlenecek
İstanbul’da “Şehitlerimiz ve Filistin İçin Yola Çık” konvoyu düzenlenecek
İHH İnsani Yardım Vakfı Arama Kurtarma Birimi’nin öncülüğünde “Şehitlerimiz ve Filistin İçin Yola Çık” sloganıyla araç konvoyu düzenlenecek. Yarın saat 20.00’de Maltepe Orhangazi Parkı’ndan başlayacak konvoy eylemi, Söğütlüçeşme’de sona erecek.
27.12.2023