İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Milli Eğitim Bakanı ve Diyanet İşleri Başkanı İHH Heyetini kabul etti
Milli Eğitim Bakanlığı, Diyanet işleri Başkanlığı ve İHH İnsani Yardım vakfı’nın ortaklaşa yürüttüğü Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var – İyilikte Yarışan Sınıflar kampanyasının sonuçları açıklandı. Projeye daha ilk yılında 81 ilde 2084 okul ve 6.655 sınıf katılım gösterdi. İHH heyeti Milli Eğitim Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığı’nı ziyaret ederek kampanyanın sonuçlarını iletti.
Türkiye 17.06.2014

Gittikçe daha karamsar, bencil ve yalnızlaşan bir dünyaya inat, yardımsever, bilinçli, paylaşmaktan mutlu olan ve duyarlı bir neslin daha okul sıralarında iken yetiştirilebilmesi gayeleriyle İHH İnsani Yardım Vakfı’nın Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ve Diyanet İşleri Başkanlığı (DİB) ile ortaklaşa yürüttüğü eğitim öğretim müfredatı içerisinde bulunan çocuklarımızla, Kuran kurslarında bulunan çocuklarımızın katılım gösterdiği Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var – İyilikte Yarışan Sınıflar kampanyasının sonuçları açıklandı.

Geleceğin İyiliksever Türkiye’si için bugünden kolların sıvandığı ve ilk yılında 81 ilde 2084 okul ve 6.655 sınıfın katılım gösterdiği kampanyanın sonuçları İHH Yönetim kurulu üyeleri Murat Yılmaz, Durmuş Aydın ve Ankara irtibat ofisi yöneticisi Mukaddera Tanok Kırbaş tarafından Milli Eğitim Bakanımız sayın Prof. Dr. Nabi Avcı ve Diyanet İşleri Başkanımız sayın Prof. Dr. Mehmet Görmez ile paylaşıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı’nda İHH heyetini kabul eden Prof. Dr. Nabi Avcı’ya kampanyanın sonuçlarıyla ilgili rapor sunuldu. Kampanyaya hangi illerden ne kadar katılımın olduğu ve hangi okulların katılım gösterdiği, okullardaki pozitif gelişimlerin notlandığı, kampanyanın medya etkisinin, katılımcı okullara gönderilen materyallerin, film ve görsellerin sunulduğu geniş raporun sunumu ardından yetim çocuklarımızın el emeği göz nuru hat ve ebru eserleri, el işleri Sayın Bakan’a sunuldu. Kampanyanın ayrıca dünya dillerine çevrilerek dünyanın tüm yetim çocuklarıyla ilgili uluslar arası bir kampanya haline getirildiği ve ülkelerin istifadelerine sunulduğu bilgisi de paylaşıldı. Sunumu dikkatle takip eden MEB Bakanı Nabi Avcı katılımcı okulları, ilgili görselleri inceleyerek, kampanya ile ilgili İHH Heyetine ve eserlerini kendisi ile paylaşan çocuklara teşekkürlerini sundu.

Aynı şekilde Diyanet İşleri Başkanlığı’ndaki makamında İHH heyetini kabul eden Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’e kampanyanın Kuran kurslarındaki çocuklarımızın katılımları, kampanyanın çocuklar üzerindeki tezahürleri ve çocukların yetim kardeş edinme hususundaki iştiyakları paylaşıldı. Ümmetin yetim çocuklarıyla ilgili yakın ilgi ve alakası bulunan ve bu seneki Ramazan ayı teması olarak da ümmetin kimsesiz, yetim ve çaresizlerinin konu olarak seçildiğini ifade eden Mehmet Görmez, ‘yeni eğitim döneminde daha büyük bir katılımla yetim çocukların ellerinden tutulacağını’ ifade etti. Suriyeli ve Türkiye’de bulunan çocuklarımızın el emeği göz nuru eserlerinin de kendisine takdim edildiği Mehmet Görmez çocuklara ve İHH’ya tebriklerini iletti.

Yeni eğitim döneminde de hem okullarımızda hem de Kuran kurslarımızda Türkiye’nin çocuklarının dünyanın yetimlerine olan sevgi ve paylaşımının artarak devam edeceği Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var projesi daha da geniş bir katılımla devam edecek.


> Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var 2014 Faaliyet Raporu İçin Tıklayınız

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH ve Kuveytli kuruluş Gazze’ye insani yardım gemisi gönderdi
İHH ve Kuveytli kuruluş Gazze’ye insani yardım gemisi gönderdi
İHH İnsani Yardım Vakfı ve Kuveytli kuruluş Kuwait Society for Relief tarafından ortak hazırlanan insani yardım gemisi, Mersin Limanı’ndan Mısır Ariş Limanı’na doğru yola çıktı. Burada Mısır Kızılayı’na teslim edilecek yardım malzemeleri, ardından Gazze’ye ulaştırılacak. Gemide, birçok farklı kalemde 907 tonu aşkın malzeme yer alıyor.
14.04.2024
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı ve çok sayıda uluslararası sivil toplum kuruluşunun organize ettiği Özgürlük Filosu, Gazze için yola çıkmaya hazırlanıyor. Filoya katılım için başvuru süreci devam ediyor.
04.04.2024
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024