İHH İnsani Yardım Vakfı
Ana Menü
Biz kimiz
Ne yapıyoruz
Ne yapabilirsiniz
Oturum aç
Bağış Yap
Türkçe
Türkçetr
Englishen
العربيةar
TRY
try
usd$
eur
gbp£
XFacebookInstagramYouTube
Bağış Yap
Türkçe
Türkçetr
Englishen
العربيةar
TRY
try
usd$
eur
gbp£
XFacebookInstagramYouTube
Nakba’nın yıldönümünde İsrail protestosu
Filistinlilerin Nakba (Büyük Felaket) olarak andığı ve Filistin topraklarının işgal edilmesiyle kurulan İsrail'in, 63. kuruluş yıldönümü İstanbul’da protesto edildi. Konsolosluk önünde gerçekleştirile
11.05.2011

İHH İnsani Yardım Vakfı, Özgürder, Mazlumder, Hikmet Vakfı ve Filistin Halkıyla Dayanışma Derneği gibi sivil toplum kuruluşları işgalci İsrail devletinin kuruluşunun 63. yıldönümünü protesto etmek amacıyla Levent’teki İsrail konsolosluğu önünde bir araya geldi. Levent Metrosu çıkışında toplanan yüzlerce kişi kortej halinde İsrail konsolosluğu önüne yürüdü. Yürüyüş sırasında  ‘’Vatanımıza dönüşe evet, Transfere hayır”, ‘‘Direnen Filistin kazanacak’’ pankartları açılırken, “Filistin’e selam direnişe devam”, “Hepimiz Filistinliyiz, direneceğiz” sloganları atıldı.

İsrail konsolosluğu önüne gelindiğinde ilk konuşmayı İHH İnsani Yardım Vakfı yöneticilerinden Yavuz Baysan yaptı. Baysan, Türkiye ayağını İHH’nın organize ettiği 2. Özgürlük Filosunun Haziran ayının sonunda hareket edeceğini söyledi. İşgalci İsrail Devletinin bu yıl 63. yıldönümü olduğunu söyleyen Baysan, ‘‘İnşallah 64. yıldönümünde Mescid-i Aksa’da sabah namazı kılıyor olacağız’’ dedi. Özgürder Genel Başkanı Rıdvan Kaya’da Filistin özgürleşinceye kadar mücadelemiz devam edecek derken aradan yüzlerce yıl geçse de kesinlikle işgalci İsrail’i tanımayacağız şeklinde konuştu.

Filistin Halkıyla Dayanışma Derneği Başkanı Füsun Bandır yaptığı konuşmasında ise, dernek olarak Nakba dolayısıyla bir resim sergisi yaptıklarını ve seneye de özgür Filistin’in resimlerini sergilemek istediklerini söyledi.

Türkiye’de yaşayan Filistinliler adına konuşan Hikmet Vakfı’nda Said el Hacc’da  Filistinlilerin hiçbir zaman yurtlarından vazgeçmedikelrini ve bir gün mutlaka vatanlarına geri döneceklerini söyledi. Konuşmaların ardından İsrail Bayrağı yakılırken protestolar yapılan dua ile son buldu.h

İlgili haberler
Tümünü Gör
Türkiye’deki STK’lardan Lübnan’a 1,2 milyar TL değerinde insani yardım
Türkiye’deki STK’lardan Lübnan’a 1,2 milyar TL değerinde insani yardım
Türkiye, İsrail saldırıları ve derinleşen ekonomik krizle mücadele eden Lübnan halkının yanında olmaya devam ediyor. Türkiyeli STK’lar iş birliğinde yürütülen çalışmalar kapsamında 7 Ekim 2023 tarihinden itibaren bölgeye 1,2 milyar TL değerinde insani yardım malzemesi ulaştırıldı.
31.07.2026
İHH, Lübnan’da yardım çalışmalarına devam ediyor
İHH, Lübnan’da yardım çalışmalarına devam ediyor
İşgalci İsrail’in artan saldırıları sebebiyle tarihinin en büyük insani krizlerinden birini yaşayan Lübnan’da, yerinden edilen siviller için yardım seferberliği sürüyor. "Lübnan Acil Yardım Bekliyor" kampanyası kapsamında çalışmalarına devam eden İHH İnsani Yardım Vakfı, 2026 yılı içerisinde ülkeye 80 konteynerlik insani yardım ulaştırdı.
29.07.2026
İHH’dan Suriye’deki engelli bireylere anlamlı destek: 228 elektrikli sandalye dağıtıldı
İHH’dan Suriye’deki engelli bireylere anlamlı destek: 228 elektrikli sandalye dağıtıldı
İHH İnsani Yardım Vakfı, Suriye’de iç savaşın yıkıcı etkileri nedeniyle uzuvlarını kaybeden savaş mağduru engellilere yönelik insani yardım çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Vakıf, yürütülen son projeyle Suriye’nin Şam, Halep, Hama, Humus ve İdlib bölgelerinde zor şartlarda yaşayan toplam 228 engelli bireye elektrikli tekerlekli sandalye ulaştırdı.
27.05.2026