İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Necaşinin Ülkesinde
İHH İnsani Yardım Vakfı, Necaşi’nin torunlarının su özlemini sona erdirmeye çalışıyor. İHH, Etiyopya’da geçtiğimiz günlerde 15 adet su kuyusunu hizmete açtı. Bunlarla beraber ülkede açılan kuyu sayısı 58’e ulaştı.
Afrika, Etiyopya 07.09.2009

2000 yılından beri Afrika ülkeleriyle yoğun bir şekilde ilgilenen ve birçok projeye destek veren İHH İnsani Yardım Vakfı, su hasreti çeken Etiyopyalıların yardımına koştu. Etiyopya’da yıllardır devam eden su kuyusu açma çalışmaları hızlanarak sürüyor. Kuyular suya hasreti sona erdirdi İHH, geçtiğimiz günlerde Etiyopya’nın değişik bölgelerinde yaptırdığı 15 adet su kuyusunu hizmete açtı.

Kofale, Woreda, Keballa ve Tullicha Qore bölgelerinde su kuyularının hizmete açılması büyük sevince yol açtı. Söz konusu kuyulardan 9 adedi, Araştırma ve Kültür Vakfı’nın bağışlarıyla açıldı. Diğer 6 tanesi de Milli Gazete, Gülteks gibi kurumlar ve bazı hayırseverler tarafından yapılan bağışlarla hizmete açıldı. Şükür, Genç Öncüler, Umran, Pınar, Mualla, Fehime Türk Bayburtlu, Milli Gazete, Gülteks, Beyazgül, Gülder ve Çamoluk isimlerini taşıyan kuyulardan binlerce kişi faydalanacak.

Etiyopya’ya 58 adet kuyu Kuyuların hizmete açılışı sırasında ellerindeki bidonlarla su almaya gelen Etiyopyalılar, “Yıllardır çok zor şartlarda ve uzak yerlerden su temin ediyorduk. Yaşadığımız bölgeye kuyu açılmasına ve temiz suyun temin edilmesine aracı olan herkese yürekten teşekkür ediyoruz.” dediler. İHH’ya ve Türkiyeli hayırseverlere sık sık dua eden Etiyopyalılar, Osmanlı torunları olarak gördükleri Türkiye halkının kendilerine yardım eli uzatmasına ise çok sevindiklerini söylediler. Son olarak açılan 15 adet kuyu ile birlikte Etiyopya’da toplam 58 adet su kuyusu açılmış oldu. Yenilerinin açılması için de çalışmalar devam ediyor.

İlgili haberler
Tümünü gör
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa İHH tarafından “10. Yetim Dayanışma Gecesi” programı düzenlendi. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin katkı sunduğu program, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde 2 bini aşkın kişinin katılımıyla gerçekleştirildi.
Bursa, Yetim
25.12.2022
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
İHH, Kocaeli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 2. Uluslararası İslam Kültür ve Medeniyeti Sempozyumu başladı.
Kurban
03.06.2022
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH İnsani Yardım Vakfı, Suriye'nin kuzeyindeki Akterin kasabasında cami inşa etti.
02.06.2022