İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İHH’dan Bangladeşli yetimlere yeni yuva
Kurban kampanyası kapsamında bölgeyi ziyaret eden İHH ekipleri vakfın Bangladeş’te inşa ettiği 4.üncü yetimhanenin de açılışını yaptı.
Bangladeş 31.10.2013

Savaş, afet ve yoksullukların yaşandığı bölgelerde, yetim çocuklara yönelik çalışmalarda bulunan İHH İnsani Yardım Vakfı, 5 milyonu aşkın yetim çocuğun yaşadığı 160 milyon nüfuslu Bangladeş’te yeni bir yetimhanenin daha inşasını tamamladı.

Kurban bayramında hizmete açılan Babul Amman Yetimhanesi ile İHH’nın Bangladeş’te inşa ettiği yetimhanelerin sayısı 4’e yükseldi.

Kurban kampanyası kapsamında bölgeyi ziyaret eden İHH ekipleri tarafından açılışı gerçekleştirilen yetimhane, Başkent Dakka’nın Uttara bölgesinde bulunan Islamic Education School Eğitim Kompleksi içerisinde yer alıyor.

Bangladeş’e 4.üncü yetimhane projesi geçtiğimiz yıl on beş farklı ülkeden yetim çocukların katılımıyla gerçekleştirilen 5. Uluslararası Çocuk Buluşması’nda görev yapan İHH gönüllülerinin çocuklardan çok etkilenerek oluşturdukları İnşirah Yardım Hareketi’nın gayretleriyle hayata geçirildi.

Gönüllü hareketler için güzel bir örnek teşkil eden ve yetim çocukların etrafında bir araya gelmeyi hayatlarının en güzel işlerinden biri olarak gören İnşirah Yardım Hareketi, Bangladeş’te kurdukları bu sıcak yuvanın ardından yeni projeler için hazırlıklarını sürdürüyor.

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH ve Kuveytli kuruluş Gazze’ye insani yardım gemisi gönderdi
İHH ve Kuveytli kuruluş Gazze’ye insani yardım gemisi gönderdi
İHH İnsani Yardım Vakfı ve Kuveytli kuruluş Kuwait Society for Relief tarafından ortak hazırlanan insani yardım gemisi, Mersin Limanı’ndan Mısır Ariş Limanı’na doğru yola çıktı. Burada Mısır Kızılayı’na teslim edilecek yardım malzemeleri, ardından Gazze’ye ulaştırılacak. Gemide, birçok farklı kalemde 907 tonu aşkın malzeme yer alıyor.
14.04.2024
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı ve çok sayıda uluslararası sivil toplum kuruluşunun organize ettiği Özgürlük Filosu, Gazze için yola çıkmaya hazırlanıyor. Filoya katılım için başvuru süreci devam ediyor.
04.04.2024
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024