İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İHH’da İKÖ toplantısı
İslam Konferansı Örgütü’ne (İKÖ) üye 11 uluslararası yardım kuruluşu, İHH İnsani Yardım Vakfı’nın Fatih’teki genel merkezinde, Kırgızistan’a yapılacak insani yardım konusunda istişare toplantısı düzen
Kırgızistan, OrtaAsya, Türkiye 01.07.2010

İKÖ bünyesinde 3 yıl önce kurulan insan hakları ve insani yardım departmanına bağlı 11 uluslararası yardım kuruluşu Kırgızistan için bir araya geldi. İHH İnsani Yardım Vakfı’nın ev sahipliğinde bir araya gelen yardım kuruluşları Kırgızistan’da yaşanan olaylar, gelinen son durum ve uluslararası yardım kuruluşlarının koordinasyonu konularında görüşmeler yaptı.

İHH İnsani Yardım Vakfı’nın Fatih’te bulunan merkezinde gerçekleştirilen toplantıya Katar Kızılay’ı, İslam Kalkınma Bankası ile Libya, Sudan ve Suudi Arabistan’dan yardım kuruluşları katıldı. Toplantıda ayrıca Kırgızistan konsolosu da hazır bulundu.

Toplantıda İHH İnsani Yardım Vakfı Dış ilişkilerden sorumlu Başkan Yardımcısı Durmuş Aydın da İHH’nın bölgede yapmış olduğu yardım faaliyetleri ile ilgili ayrıntılı sunum yaptı. Durmuş Aydın ayrıca bölgedeki son durum hakkında da bilgi verdi.

Toplantıda yardım yapılacak bölgelerin belirlenmesi, yapılacak yardım alanlarının seçilmesi ve taraflar arasında barışın sağlanması için gerekli girişimlerin yapılması konularında karar alındı.

İlgili haberler
Tümünü gör
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Uluslararası Özgürlük Filosu için satın alımı yapılan iki gemide incelemelerde bulundu. Yıldırım burada yaptığı açıklamada, “Bu yük gemisi 5 bin 500 ton kapasiteli, adı Anadolu. Ülkemizin yardımlarını ve merhametini yüklenerek Gazze’ye ulaştıracak. Diğer gemimizin adı, Vicdan. Bu gemi de dünyadaki vicdan sahibi aktivistleri alacak ve dünya vicdanını Gazze sahillerine ulaştıracak” dedi.
27.03.2024
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla yürütülen kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 15 bin 744 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
20.03.2024