İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Orta Afrikalı Mültecilere gıda yardımları sürüyor
İHH İnsani Yardım Vakfı, Orta Afrika Cumhuriyeti’nden kaçarak Çad’da mülteci konumuna düşen Müslümanlara 130 ton gıda malzemesi ulaştırdı. Yardımlar sayesinde 15 bin Müslüman rahat bir nefes aldı.
OrtaAfrikaCumhuriyeti 24.10.2016

İHH İnsani Yardım Vakfı, 2013 yılında Orta Afrika Cumhuriyeti’nde (OAC) yaşanan katliamların ardından evlerini terk ederek Çad ve Kamerun’un sınır bölgelerindeki kamplarda yaşam mücadelesi veren mültecilere yardım elini uzatmaya devam ediyor.  

Bu kapsamda İHH İnsani Yardım Vakfı, Ummah Welfare Trust kurumu ile birlikte Çad’ın Gore şehrindeki Danamadja ve Kobitoye kamplarında Orta Afrikalı mülteciler için gıda yardım projesi gerçekleştirdi. İçlerinde; pirinç, un, makarna, şeker ve yağdan oluşan 130 tonluk gıda malzemesi bulunan yardımlardan yaklaşık 6500 aile (15.000) kişi istifade etti.

Yeni ihtiyaçlar belirlendi

İHH ekipleri, yapılan yardımların yanı sıra kampların bulunduğu bölgedeki kaymakam ve köylerdeki yetkililer ile görüşerek kamplarda yaşayan mültecilerin son durumları ile ilgili bilgiler aldı ve yeni ihtiyaçları belirledi.

426239035_5123.jpg

Yardım faaliyetleri kapsamında bölgeye ulaşan İHH yetkilisi Ahmet Göksun, Gore şehrindeki mülteci kampları ile ilgili, “Danamadja ve Kobitoye Kampları’nda şu an için yaklaşık 15 bin mülteci bulunmaktadır. Kamplarda şu anda BM’nin sadece ayda bir defaya mahsus gıda yardımları oluyor fakat bunlar oldukça yetersiz. Bu sebeple kampta kalanlar ve yetkililer bizi görünce çok mutlu oldular. Kampta yaşayan mültecilerin en önemli ihtiyaçları gıda, ilaç, su kuyusu ve elbise olarak belirlenmiştir” dedi.

İHH İnsani Yardım Vakfı, Çad, Kamerun ve diğer ülkelere sığınan Orta Afrikalı mültecilere önümüzdeki günlerde de yardım ulaştırmaya devam edecek.

İHH, 70 bin kişiye ulaştı

İHH, 2013 yılından bu yana Orta Afrikalı mültecilere toplamda 950 ton gıda malzemesi ve 10 bin kişilik elbise ulaştırdı. Ramazan ve Kurban organizasyonlarının da dâhil olduğu çalışmalardan yaklaşık olarak 70 bin kişi istifade etti. Yardımlar arasında tıbbı yardımlar da bulunuyordu.

İlgili haberler
Tümünü gör
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Uluslararası Özgürlük Filosu için satın alımı yapılan iki gemide incelemelerde bulundu. Yıldırım burada yaptığı açıklamada, “Bu yük gemisi 5 bin 500 ton kapasiteli, adı Anadolu. Ülkemizin yardımlarını ve merhametini yüklenerek Gazze’ye ulaştıracak. Diğer gemimizin adı, Vicdan. Bu gemi de dünyadaki vicdan sahibi aktivistleri alacak ve dünya vicdanını Gazze sahillerine ulaştıracak” dedi.
27.03.2024
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla yürütülen kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 15 bin 744 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
20.03.2024