İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Rachel’in anne-babası Mavi Marmara’yı ziyaret etti
16 Mart 2003 tarihinde bir İsrail buldozeri tarafından ezilerek hayatını kaybeden Amerikalı barış eylemcisi Rachel Corrie’nin anne ve babası Mavi Marmara gemisini ziyaret etti. Tuzla tersanesinde tami
Filistin, Türkiye 25.01.2011

Baba Craig Corrie gemiyi gezerken anne Cindy Corrie rahatsızlığından dolayı gemiye çıkamadı.

Baba Craig Corrie, kızı Rachel ile Mavi Marmara’da şehit olan 9 akitvistin aynı kaderi yaşadıklarını söyledi. Kızının savaş karşıtılığının simgesi olduğunu ifade eden Corrie, “Benim kızım 23 yaşında Filistinlilerin evleri yıkılmasın diye mücadele ederken İsrail buldozerleri altında can verdi. Kızım öldü ama onun geride bıraktığı değerler yaşıyor. Mavi Marmara aktivistleri de benzer bir eylemde bulundular. Ancak İsrail onlara da izin vermedi ve 9 masum insanı öldürdü. Bu gemiyi gezerken kızımın öldüğü günlere yeniden döndüm. Özellikle şehit Furkan’ın hikâyesi beni çok etkiledi. O da henüz 19 yaşında hayatını feda etti. Artık bunun değişmesi lazım. İsrail’in hukuk tanımazlığı durdurulmalı” dedi.

Gözyaşlarını tutmakta zorlanan Cindy Corrie ise Mavi Marmara gemisinin Rachel’in başlattığı yolda devam ettiğini kaydetti. Cindy Corrie, “Bizler kızımın ve Mavi Marmara şehitlerinin bıraktığı yerden devam edeceğiz. İsrail hiçbir şekilde bizi yıldıramaz. İsrail’e karşı açtığımız dava devam ediyor. Bu davayı sonuna kadar takip edeceğiz. İsrail mahkemelerde ve insanlık vicdanında elbette mahkûm olacaktır” dedi.

Amerika’dan gelen ikili bu akşam Muammer Karaca Tiyatrosu’nda “Benim Adım Rachel Corrie” adlı tiyatro oyunun galasına katılacaklar.

RACHEL CORRİE KİMDİR?

Rachel Corrie, 2003’te üniversite öğrencisiyken Uluslararası Dayanışma Hareketi’ne katılarak barış gönüllüsü olarak Filistin’e gitmişti. 16 Mart 2003’te Filistinli bir ailenin evinin yıkılmasını "şiddete" başvurmadan engellemeye çalışırken bir İsrail buldozeri tarafından ezilerek can vermişti.

İlgili haberler
Tümünü gör
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı ve çok sayıda uluslararası sivil toplum kuruluşunun organize ettiği Özgürlük Filosu, Gazze için yola çıkmaya hazırlanıyor. Filoya katılım için başvuru süreci devam ediyor.
04.04.2024
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Uluslararası Özgürlük Filosu için satın alımı yapılan iki gemide incelemelerde bulundu. Yıldırım burada yaptığı açıklamada, “Bu yük gemisi 5 bin 500 ton kapasiteli, adı Anadolu. Ülkemizin yardımlarını ve merhametini yüklenerek Gazze’ye ulaştıracak. Diğer gemimizin adı, Vicdan. Bu gemi de dünyadaki vicdan sahibi aktivistleri alacak ve dünya vicdanını Gazze sahillerine ulaştıracak” dedi.
27.03.2024