İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Rize İHH Mavi Marmara mağdurlarını andı
İHH Rize İnsani Yardım Derneği, Mavi Marmara mağdurlarını anmak ve destek olmak amacıyla basın açıklaması yaptı.
Türkiye 28.03.2014

Rize Merkez Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen basın açıklamasına, Rize İHH Derneği üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Rize İHH Derneği Sekreteri Recep Kaplan, burada yaptığı açıklamada, Gazze'ye insani yardım götürmek amacıyla yola çıkan ve sadece yardım gönüllüleri ile insani yardım malzemesi taşıyan GazzeÖzgürlük Filosunun, 31 Mayıs 2010'da İsrail askeri güçlerinin hukuk dışı saldırı ve müdahalesiyle karşı karşıya kaldığını belirterek, "Bu müdahale esnasında ve devam eden süreçte 9 insani yardım gönüllüsü hayatını kaybetmiş, 56 kişi ise ağır yaralandı" dedi.

Mavi Marmara davasının görüldüğü Çağlayan Adliyesine dünyanın dört bir yanından gelen filo katılımcılarının, hem Mavi Marmara şehitleri hem o günden bu yana yoğun bakımda olan Uğur Süleyman Söylemez hem deFilistin halkına karşı taşıdıkları sorumluluk duygusu ile bu davada bulunduklarını ifade eden Kaplan, şunları söyledi:
"Adaletin sağlanması konusunda Türkiye'deki bu mahkemenin kendileri için önemli olduğunu, bunun için Türkiye Cumhuriyeti yargı makamlarına müteşekkir olduklarını beyan etmişlerdir. Mavi Marmara davasının 5. duruşmasına 19 farklı ülkeden 74 hukukçu ve mağdur yolcu katılacaktır. Duruşmaya şehit aileleri ve Türkiye'nin farklı şehirlerinden gelen mağdurlar da katılacaktır. Artık usulü işlemlerin tamamlanmış olduğu açıken ve fazlasıyla belirlenmiştir. Zaman geciktirmeden artık sanıklar hakkında yakalama kararı verilmesi beklenmektedir."

İlgili haberler
Tümünü gör
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa İHH tarafından “10. Yetim Dayanışma Gecesi” programı düzenlendi. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin katkı sunduğu program, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde 2 bini aşkın kişinin katılımıyla gerçekleştirildi.
Bursa, Yetim
25.12.2022
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
İHH, Kocaeli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 2. Uluslararası İslam Kültür ve Medeniyeti Sempozyumu başladı.
Kurban
03.06.2022
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH İnsani Yardım Vakfı, Suriye'nin kuzeyindeki Akterin kasabasında cami inşa etti.
02.06.2022