İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Sakarya’da yetim seferberliği
Sakarya İnsani Yardım Derneği, Kasım ayı boyunca Sakarya’da bulunan ilkokul, ortaokul ve lise düzeyindeki yirmi yedi okulu ziyaret ederek “Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var” kampanyasını tanıttı.
Türkiye 11.12.2013

Sakarya İnsani Yardım Derneği, İHH İnsani Yardım Vakfı’nın başlattığı “Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var” kampanyasını tanıtmak için Sakarya’da eğitim veren ilk, orta ve lise düzeyindeki 27 okula ziyaretler gerçekleştirdi.

Ali Dilmen Anadolu Lisesi, Yücel Ballık İlköğretim Okulu, Erenler İmam Hatip Lisesi, Karasu Anadolu Öğretmen Lisesi, Sakarya Cevat Ayhan Fen Lisesi, Adapazarı Prof. Dr. Tansu Çiller Ticaret Meslek Lisesi, Şehit Yüzbaşı Halil İbrahim Sert Anadolu Lisesi, Akyazı Anadolu Lisesi, İsmet İnönü İlköğretim Okulu, Cumhuriyet Ortaokulu, Adapazarı Anadolu İmam Hatip Lisesi, Madanoğlu Ortaokulu, Erenler İmam Hatip Ortaokulu, Erenler Selçuk Esedoğlu Anadolu Lisesi, Adapazarı İmam Hatip Ortaokulu, Tes-İş Adapazarı Anadolu Lisesi, Karasu İmam Hatip Lisesi, Karasu Atatürk Anadolu Lisesi, Erenler Anadolu Lisesi, Karapürçek - Mehmet Akif Ersoy Çok Programlı Lisesi, Erenler Yunus Emre Çok Programlı Lisesi, Atatürk Anadolu Lisesi, Serdivan Anadolu Lisesi, Yunus Çiloğlu Kız Teknik ve Meslek Lisesi, Sakarya Endüstri Meslek Lisesi, Taraklı İmam-Hatip Ortaokulu ve Taraklı Çok Programlı Lisesinde dernek yetkilileri tarafından öğretmen ve öğrencilere yapılan sunumlarda, dünya yetimlerinin ne şartlarda yaşadıkları anlatıldı.

Yapılan sunumlar sonrası otuz beş yetimin gönüllü okullar tarafından destek bulduğunu belirten yetkililer ziyaret ettikleri okullarda eğitimcilerin ve öğrencilerin yoğun ilgisiyle karşılaştıklarını, dolayısıyla sayının daha da artacağını ifade ettiler.

Sakarya İnsani Yardım Derneği Başkanı Ruhi Ademoğlu ve derneğin yetim birimi ayrıca Sakarya Valisi Mustafa Büyük, Sapanca Kaymakamı Gökhan Azcan, Sapanca İl Milli Eğitim Müdürü Yavuz Selim Sandıkçı, Milli Eğitim İlköğretim Şube Müdürü Hasan Çelik, Lise Şube Müdürü M. Salih Canbal, Akyazı Şube Müdürü Muammer Yücel, Sapanca İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Gerçek, Sapanca İlçe Müftüsü Orhan Örnek, Taraklı Kaymakamı Ömer Yılmaz, Taraklı Müftüsü Fahrettin KAYA, Taraklı Belediye Başkanı Tacettin Özkaraman ve Taraklı İl Milli Eğitim Müdürü Timuçin Çetiner’i de makamlarında ziyaret etti. “Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var” projesinin de anlatıldığı ziyaretlerde, yetimler için böylesine büyük, etkili ve düzenli bir çalışma yapılması takdirle karşılandı.

İlgili haberler
Tümünü gör
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa İHH tarafından “10. Yetim Dayanışma Gecesi” programı düzenlendi. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin katkı sunduğu program, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde 2 bini aşkın kişinin katılımıyla gerçekleştirildi.
Bursa, Yetim
25.12.2022
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
İHH, Kocaeli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 2. Uluslararası İslam Kültür ve Medeniyeti Sempozyumu başladı.
Kurban
03.06.2022
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH İnsani Yardım Vakfı, Suriye'nin kuzeyindeki Akterin kasabasında cami inşa etti.
02.06.2022