İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Şanlıurfa’da imamlara yetim sponsorluk tanıtımı
İHH İnsani Yardım Vakfı Şanlıurfa il Temsilciliği “Her Ku’ran Kursunun ve Her Caminin Bir Yetim Kardeşi Var" projesi tanıtım toplantısı yapıldı.
19.11.2015

İHH İnsani Yardım Vakfı Şanlıurfa il Temsilciliği “Her Ku’ran Kursunun ve Her Caminin Bir Yetim Kardeşi Var" projesi ile ilgili yürüttüğü çalışma kapsamında Şanlıurfa Karaköprü Müftülüğü tarafından yapılan İmamlar ve Kuran Kursu Hocaları aylık toplantısında proje tanıtımı yapıldı.

Karaköprü Gençlik Merkezi Konferans salonunda yapılan toplantıya geniş bir katılım gerçekleşti. Düzenlenen toplantıda gençlik ve gençliğin maneviyatı hakkında konuşmalar yapıldı.

“Her Kuran Kursunun ve Her Caminin Bir Yetimi Kardeşi Var" projesi ile ilgili konuşma yapan İHH İnsani Yardım Vakfı Şanlıurfa İl Temsilcisi Behçet Atilla, dünyada savaş, doğal afet ve birçok nedenle yetim kalan çocukların olduğunu bu nedenle böyle bir proje gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Yetimlerin sadece maddi desteğe ihtiyacı olmadığını manevi açıdan da desteğin gerektiğini belirten Atilla, "Bu konuda gerek öğretmenlerimizden olsun ve gerekse de Ku’ran Kursu hocalarından ve cami imamlarımızdan olsun çalışma ve destek istiyoruz. Biz isteriz ki her camimiz ve her kuran kursumuz en az ayda 100 TL toplayarak bir yetime sponsor olsun. Bizden kumbara alarak da bunu yapabilirsiniz. Bu yetimi de dilediğiniz bölge ve ülkeden seçebilir ve kendisiyle iletişim kurabilirsiniz. Bir İslam coğrafyasıyla da direkt temasınız da olmuş olur. İlimizde bu yönde tanıtım çalışmalarımız sürüyor" şeklinde konuştu.

Karaköprü İlçe Müftüsü Ahmet Altıok da İHH tarafından “Her Kuran Kursunun Bir Yetim Kardeşi Var" projesinin tüm insanlığa faydalı olduğunu belirtti. Peygamber Efendimizin ’Kim bir yetimi bir ihtiyacını giderip sevindirirse cennette benimle koşu olacaktır’ hadisi şerifini hatırlatan Müftü Altınok, "İHH, bir hizmet kuruluşudur. Hem yetimlerle ilgili hem de yoksullarla ilgili yürüttüğü çalışma ve ürettiği projeler için kendilerini takdir ediyoruz. Dünyanın diğer ucundaki bir mağdur insanın ihtiyacını gidermesi için gecesini gündüzüne katıyorlar. Bu nedenle ’Her Kuran Kursunun ve Her Caminin Bir Yetimi Var" projesini hem camilerimizde hem de Kuran Kurslarımızda iyi tanıtmalıyız" diye konuştu.

Toplantı sonrasında proje ile ilgili hazırlanmış olan tanıtım poşetleri toplantıya katılan kuran kursu hocalarına ve imamlarına takdim edildi.

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH ve Kuveytli kuruluş Gazze’ye insani yardım gemisi gönderdi
İHH ve Kuveytli kuruluş Gazze’ye insani yardım gemisi gönderdi
İHH İnsani Yardım Vakfı ve Kuveytli kuruluş Kuwait Society for Relief tarafından ortak hazırlanan insani yardım gemisi, Mersin Limanı’ndan Mısır Ariş Limanı’na doğru yola çıktı. Burada Mısır Kızılayı’na teslim edilecek yardım malzemeleri, ardından Gazze’ye ulaştırılacak. Gemide, birçok farklı kalemde 907 tonu aşkın malzeme yer alıyor.
14.04.2024
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı ve çok sayıda uluslararası sivil toplum kuruluşunun organize ettiği Özgürlük Filosu, Gazze için yola çıkmaya hazırlanıyor. Filoya katılım için başvuru süreci devam ediyor.
04.04.2024
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024