İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
UDEF ve İHH’dan misafir öğrenciler için burs kampanyası
Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu (UDEF) ve İHH İnsani Yardım Vakfı işbirliğiyle dünyanın 160 ülkesinden Türkiye’ye gelen misafir öğrencilere burs kampanyası başlatıldı.
23.07.2014


Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu (UDEF) ve İHH İnsani Yardım Vakfı işbirliğiyle dünyanın 160 ülkesinden Türkiye’ye gelen misafir öğrencilere burs kampanyası başlatıldı.

Dünyanın 160 ülkesinden yaklaşık 55 bin öğrenci çeşitli sebeplerden ötürü eğitim hayatına devam etmek için Türkiye’yi tercih ediyor. Üniversite okuyabilmek için Türkiye’yi tercih eden yaklaşık 55 bin misafir öğrenci, eğitim hayatı boyunca birçok zorlukla karşılaşıyor. Bunların başında barınma ve maddi yetersizlik geliyor. İHH İnsani Yardım Vakfı ve UDEF eğitim hayatları bitip ülkelerine döndükleri zaman ülkelerinin geleceği olan bu misafir öğrencilerin yaşadıkları sıkıntıları en aza indirmek ve onlara destek olmak için burs kampanyası başlattı.

Dünyanın dört bir tarafından gelen ve tamamen yabancısı olduğu bir ülkede zor şartlarda okumaya çalışan misafir öğrenciler için başlatılan burs kampanyasında her genç için UDEF ve İHH tarafından 150 TL burs verilerek maddi destek sağlanacak.

UDEF ve İHH’nın ülkemizde yaşayan misafir öğrencilere yönelik burs kampanyasına halkımızın desteklerini bekliyoruz.

İsteyen bağışçılar tüm operatörlerden BURS yazıp 3072’ye kısa mesaj göndererek misafir öğrenciler için 5 TL burs yardımı yapabilirler.
 

UDEF (ULUSLARARASI ÖĞRENCİ DERNEKLERİ FEDERASYONU) NEDİR ?

UDEF; okumak için ülkemizi tercih eden öğrencilere ev sahipliği yapmak, onları tanımak, birbirleriyle kaynaştırmak, eğitim ve öğretim hayatları boyunca karşılaşabilecekleri maddi ve manevi ihtiyaçların çözümüne ortak olmak ve ülkemizde edindikleri birikimleri farklı coğrafyalara taşıyabilecek vasıflı insanlar olabilmelerine katkı sağlayabilmek amacıyla kurulan uluslararası öğrenci derneklerinin oluşturduğu bir sivil toplum kuruluşudur.

2012 yılında 11 dernek tarafından kurulan UDEF, bugün 20 şehirde 25 üye dernek sayısına ulaşmıştır. Uluslararası öğrenci derneklerinin kendi aralarındaki koordinasyonunu sağlamak, yeni uluslararası öğrenci derneklerinin kurulmasını teşvik etmek, uluslararası öğrencilerin eğitim, sağlık, emniyet konularındaki sıkıntılarıyla ilgilenmek ve bu sıkıntıların çözümü için devlet kurumlarıyla işbirliği yapmak gibi görevler üstlenen federasyon, ayrıca uluslararası öğrenci algısının kamuoyunda sağlıklı bir şekilde yerleşmesi için çalışmayı da kendine misyon edinmiştir.
 

Ayrıntılı bilgi için; www.udef.org.tr

Bir misafir öğrenciye burs desteği sağlamak için tıklayın

 

İlgili haberler
Tümünü gör
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
İHH YouTube kanalında yayınlanan "Benim Ailem" serisinin yeni bölümü yayınlandı. Benim Ailem ekibi bu bölümde, Azerbaycan’ın Şeki şehrinde bir yetim ailesi olan Çelebiyev ailesine taşıma aracı murayev hediye etti.
22.02.2024
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak olarak bilinen Şef Burak Özdemir, Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib iline yaptığı ziyaret kapsamında savaş mağduru ailelere yardım malzemeleri dağıtıp çocuklarla yemek yaptı. Özdemir, tüm dünyada savaşların sona ermesi ve iyiliğin yayılması için çağrıda bulundu.
22.02.2024
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından 2023 yılı boyunca Suriye'nin çeşitli bölgelerinde yaşayan savaş mağduru sivillere, 42 bin ton ağırlığında 1658 TIR dolusu insani yardım malzemesi ulaştırıldı.
01.02.2024