İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Sierra Leone’de katarakt ameliyatları başladı
Vakfımız, katarakt ameliyatları gerçekleştirdiği ülkelere bir yenisini daha ekledi. Sierra Leone’de katarakt ameliyatlarına başladı. Katarakt sebebiyle görme sorunu yaşayan 500 kişi ameliyat ederek ı
Afrika, SierraLeone 28.02.2011

Sierra Leone'de bulunan Wellington Müslim Assaciation kuruluşu ile birlikte organize edilen katarakt ameliyatları projesi çerçevesinde ilk olarak başkent Freetown’a 3 saat uzaklıktaki Lunsar kasabasında ameliyatlar yapıldı. Öncelikli olarak 2 bin 330 kişiye göz muayenesi yapıldı. Muayenelerin ardından görme sorunu yaşadığı tespit edilen 500 katarakt hastası ameliyat edilerek ışığa kavuşturuldu.

İHH’nın Afrika ülkelerinde başlatmış olduğu katarakt ameliyatları projesini yakından takip ettiklerini belirten Sierra Leone sağlık bakanlığı yetkilileri, “Nihayet bizim ülkemizde de ameliyatlara başladınız. Çok teşekkürler. İnşallah bu çalışmayla binlerce insan yeniden görmenin mutluluğunu yaşar” şeklinde konuştular. 

İHH, bugüne kadar Afrika’da Togo, Benin, Gana, Çad, Nijer, Sudan, Etiyopya ve Somali’de 164 bin 361 göz muayenesi gerçekleştirirken 46 bin 788 kişiyi ameliyat ederek yeniden görmelerini sağladı.

Katarakt Ameliyatları Projesi hayırsever vatandaşlarımızın bağışlarıyla finanse ediliyor. 120 TL’lik bir bağışla bir ameliyat yapılıyor. Ameliyatların yapıldığı Ülkelerde hastalardan tedavi ve ameliyat için hiçbir ücret talep edilmiyor.

Online bağış yapmak için tıklayınız

Kampanya hakkında merak edilenler için tıklayınız

İlgili haberler
Tümünü gör
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
İHH YouTube kanalında yayınlanan "Benim Ailem" serisinin yeni bölümü yayınlandı. Benim Ailem ekibi bu bölümde, Azerbaycan’ın Şeki şehrinde bir yetim ailesi olan Çelebiyev ailesine taşıma aracı murayev hediye etti.
22.02.2024
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak olarak bilinen Şef Burak Özdemir, Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib iline yaptığı ziyaret kapsamında savaş mağduru ailelere yardım malzemeleri dağıtıp çocuklarla yemek yaptı. Özdemir, tüm dünyada savaşların sona ermesi ve iyiliğin yayılması için çağrıda bulundu.
22.02.2024
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından 2023 yılı boyunca Suriye'nin çeşitli bölgelerinde yaşayan savaş mağduru sivillere, 42 bin ton ağırlığında 1658 TIR dolusu insani yardım malzemesi ulaştırıldı.
01.02.2024