İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Somali’deki okul ve camimiz tamamlandı
Geçtiğimiz aylarda yaşanan kuraklık ve açlık felaketini bir nebze de olsa atlatan Somali halkı, dünyanın farklı bölgelerinden giden STK’ların yardım çalışmalarıyla normal yaşam şartlarına dönmeye çalışıyor.
Afrika, Somali 16.12.2011

İHH ise acil yardım faaliyetlerinin yanı sıra bölge halkını kalkındırmaya yönelik kalıcı projeler gerçekleştirmeye devam ediyor. Vakfımız son olarak, Somali’de inşası devam eden Muhsine Keskin Okul ve Camii Kompleksi’ni de bölge halkının hizmetine sundu.

Kuraklıkla mücadele sırasında binlerce insanını kaybeden Somali, yardım kuruluşlarının yoğun çalışmaları neticesinde toparlanıyor.  Bölgede acil ve gerekli olan kalkınma çalışmalarına imza atan vakfımız, Somali halkının kendi ayakları üzerinde durmasını sağlamak için, tarımdan sanat okullarına, eğitim merkezlerinden hayvancılığa kadar pek çok alanda da çalışmalarını sürdürüyor. Eğitim alanında da atılımlar gerçekleştiren vakfımız, yoğun çalışmalar neticesinde bir hafta önce faaliyete giren ilkokul ile Somalili çocukların eğitimine katkıda bulundu.

İHH ekiplerinin yoğun çalışmasıyla bin 200 metrekare alana yapılan Muhsine Keskin Okul ve Camii Kompleksi, 450 erkek ve kız öğrenciye hem sabah hem de öğle sonrası eğitim hizmeti veriyor. İçerisinde 150 kişilik mescidin de olduğu kompleks Somalili çocukların eğitimlerini daha iyi şartlarda devam ettirmesine olanak sağlayacak.

Somali’nin Hiran bölgesinde bulunan Çavvil kasabasına kurulan okula yoğun talep olduğu ve açılan 6 sınıfın tamamen dolduğu kaydedildi.  İlk etapta ilkokul olarak tasarlanan kompleksin ilerleyen zamanlarda ortaokul çağına gelen öğrencilere de eğitim vermesi planlanıyor.

AFRIKA yazıp 3072'ye göndererek 5 TL bağışta bulunabilirsiniz.


İlgili haberler
Tümünü gör
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı ve çok sayıda uluslararası sivil toplum kuruluşunun organize ettiği Özgürlük Filosu, Gazze için yola çıkmaya hazırlanıyor. Filoya katılım için başvuru süreci devam ediyor.
04.04.2024
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Uluslararası Özgürlük Filosu için satın alımı yapılan iki gemide incelemelerde bulundu. Yıldırım burada yaptığı açıklamada, “Bu yük gemisi 5 bin 500 ton kapasiteli, adı Anadolu. Ülkemizin yardımlarını ve merhametini yüklenerek Gazze’ye ulaştıracak. Diğer gemimizin adı, Vicdan. Bu gemi de dünyadaki vicdan sahibi aktivistleri alacak ve dünya vicdanını Gazze sahillerine ulaştıracak” dedi.
27.03.2024