İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Sri Lankalı yetimlerimiz sıcak yuvalarına kavuştu
İHH, Sri Lanka’da 20 yetim ve muhacir aileye konut yardımında bulundu.
SriLanka 02.09.2014

İHH, Sri Lanka’da 20 yetim ve muhacir aileye konut yardımında bulundu.

Yetim çalışmaları çerçevesinde Sri Lanka’da 1.008 çocuğu sürekli, 2.000’i aşkın çocuğu da dönemsel olarak destekleyen İHH İnsani Yardım Vakfı, bölgede kalıcı projeler gerçekleştirmeye devam ediyor.

YETİM VE MUHACİR AİLELER İÇİN KONUT
Çok sayıda evsiz ailenin de bulunduğu Sri Lanka’da İHH’nın başlattığı konut projesi yetim ve muhacir ailelerin yüzünü güldürdü.

10 yıldan fazla bir süredir Sri Lanka’da çalışmalar yapan İHH, 2014 yılı Yetim Dayanışma Günleri kapsamında yetim ve muhacir aileler için inşa ettiği toplam 20 evin teslimatını tamamladı.
Ekonomik durumun oldukça düşük seviyede seyrettiği Sri Lanka’da ailelerin önemli bir kısmı kamışlardan ya da otlardan inşa ettikleri elektrik, su ve kanalizasyon tertibatı bulunmayan, son derece korumasız ve sağlıksız evlerde yaşıyor.

100 BİNİ AŞKIN MÜSLÜMAN MÜLTECİ VAR
21 milyon nüfusa sahip ve nüfusun sadece yüzde 10’unun Müslüman olduğu bir Güneydoğu Asya ülkesi olan Sri Lanka 100 yılı aşkın bir süre İngiliz sömürgesinde kaldıktan sonra 1948 yılında bağımsızlığını kazandı. 1983-2009 yılları arasında devam eden Budist Sinhalalar ve Hindu Tamillerin mücadelesi sırasında “Kara Perşembe” katliamları ile köy ve kasabalara gerçekleşen ölümcül saldırılar sonucunda binlerce Müslüman öldü, yüz binlercesi ise başka bölgelere göç etmek zorunda kaldı. Bugün çeşitli bölgelerde mülteci olarak yaşayan 100 bini aşkın Sri Lankalı Müslüman evlerine dönecekleri günü bekliyor.

İlgili haberler
Tümünü Gör
İHH ve Kuveytli kuruluş Gazze’ye insani yardım gemisi gönderdi
İHH ve Kuveytli kuruluş Gazze’ye insani yardım gemisi gönderdi
İHH İnsani Yardım Vakfı ve Kuveytli kuruluş Kuwait Society for Relief tarafından ortak hazırlanan insani yardım gemisi, Mersin Limanı’ndan Mısır Ariş Limanı’na doğru yola çıktı. Burada Mısır Kızılayı’na teslim edilecek yardım malzemeleri, ardından Gazze’ye ulaştırılacak. Gemide, birçok farklı kalemde 907 tonu aşkın malzeme yer alıyor.
14.04.2024
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı ve çok sayıda uluslararası sivil toplum kuruluşunun organize ettiği Özgürlük Filosu, Gazze için yola çıkmaya hazırlanıyor. Filoya katılım için başvuru süreci devam ediyor.
04.04.2024
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024