İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Sultanbeyli'den Suriye halkına 100 ton un
İHH İnsani Yardım Vakfı Sultanbeyli gönüllüleri ilçede büyük bir yardım kampanyasına imza attı.
Ortadoğu, Suriye, Türkiye 07.01.2013

Savaş, açlık, soğuk ve pek çok sorunla boğuşan Suriye halkı için 100 ton un, 50 ton kuru gıda ve kışlık kıyafetleri taşıyan üç tır Sultanbeyli’den konvoy halinde yola çıktı.

Suriye halkına 100 ton un yardımı 

‘Kış geldi. Suriye için bir ekmek bir battaniye’ kampanyası kapsamında özgürlük mücadelesi veren Suriye halkına ulaştırılmak üzere 100 ton un, 50 ton kuru gıda ve kışlık kıyafetleri taşıyan üç tır AYTOP Sanayi Sitesi’nde yapılan dua ve basın açıklaması sonrası yola çıktı.

AYTOP Sanayi Sitesi’nde yapılan uğurlama programına Sultanbeyli Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Uçan, İHH İnsani Yardım Vakfı Temsilcisi Ömer Kesmen, STK Başkanları ve çok sayıda basın mensubu katıldı. Suriyeli mağdurlara verilecek olan un, kuru gıda ve kışlık kıyafetleri taşıyan TIR'ların, bugün Türkiye-Suriye sınırında Hatay, Kilis, Urfa ve diğer sınır bölgelerinde olması planlanıyor. Sınıra ulaşan yardımlar Halep, Hama, Humus, Şam kırsalı, Lazkiye gibi bölgelerde yaşayan Suriye halkına dağıtılacak.

Karakoç: ‘Herkesi Suriye'ye yardım yapmaya çağırıyoruz’

Konvoyun yola çıkmasından önce düzenlenen basın toplantısında konuşan İHH Sultanbeyli Gönüllüsü Recep Karakoç “Suriye’de yaşam mücadelesi veren Müslüman kardeşlerimize Sultanbeyli halkının hem yardımlarını hem de dualarını ulaştırıyoruz. Sultanbeyli’de 7’den 70’e herkes bu kampanyaya destek verdi. Öğrenciler kumbaralarından paralarını, genç kız kardeşlerimiz çeyiz sandığından yazmalarını ve çoğu insanımız evine aldığı kumanyanın bir kısmını bizlerle paylaştı. İnsanlarımızın bize teslim ettiği emaneti huzurlarınızda dualar eşliğinde yola çıkarıyor ve Suriye’de Esed’in yapmış olduğu zulmün biran önce bitmesini temenni ediyorum’ dedi. İHH Sultanbeyli Gönüllü Komisyon Başkanı Ali Yavuz Selim’de yardımlarda bulunan tüm insanlara teşekkür etti.

Uçan: ‘Sultanbeyli halkının yardımları yola çıkıyor’

Başkan Hüseyin Keskin’in rahatsızlığı dolayısıyla programa katılamazken vekaleten Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Uçan, tırları uğurladı. Tırların hareketinden önce kısa bir konuşma yapan Abdullah Uçan, ‘Suriyeli kardeşlerimize ilçemizde toplanan yardımları ulaştırıyoruz. Bu kampanyaya destek veren herkese teşekkür ediyorum’ dedi.

Kesmen: ‘Suriye’de açlık ve yokluk var’

Suriye meselesine insanların nasıl baktığının önemli olmadığını ifade eden Ömer Kesmen şöyle konuştu: “2 yıldır Suriye’de konuşulmayan insani durum söz konusudur. Hep siyasi olarak konuşuldu. Sınırımızda, pek yakınımızda insanlar ölürken ideolojik yaklaşımı ne olursa olsun herkesin yardım etme görevi vardır. Bizler İHH olarak pek çok yerde yardım faaliyetleri gerçekleştirdik, gerçekleştirmeye devam ediyoruz. Pek çok kriz bölgesinde bulunduk. Bu bölgelerde bu yardımları yaparken bölgedeki insanların ihtiyaçlarını göz önünde bulunduruyoruz. Şu anda Suriye’de açlık var, yokluk var. En temel ihtiyaçlara odaklandık. Yardımlarımız bu yönde olacak. Suriye'de çocuklar ayakları çıplak dolaşıyor. Yanı başımızda insanlar ölüyor. Herkesi Suriye'ye yardım yapmaya çağırıyoruz. Bugün İHH Sultanbeyli gönüllülerinin topladıkları üç tır yardımımız yola çıkıyor. Bu kampanyaya destek veren herkese teşekkür ediyor, yapılan hayırların kabul olmasını diliyorum’ dedi. Yardım kutuların içerisinde çocukların oyuncaklarını da var diyen Kesmen: ‘Çocuklarımız kendi oyuncaklarını Suriyeli çocuklara gönderiyor. Ben bu yüreklere huzurlarınızda teşekkür ediyorum’ dedi.

Yapılan duanın ardından yardım konvoyu Suriye sınırına doğru yola çıktı.

 

İlgili haberler
Tümünü gör
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa İHH tarafından “10. Yetim Dayanışma Gecesi” programı düzenlendi. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin katkı sunduğu program, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde 2 bini aşkın kişinin katılımıyla gerçekleştirildi.
Bursa, Yetim
25.12.2022
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
İHH, Kocaeli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 2. Uluslararası İslam Kültür ve Medeniyeti Sempozyumu başladı.
Kurban
03.06.2022
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH İnsani Yardım Vakfı, Suriye'nin kuzeyindeki Akterin kasabasında cami inşa etti.
02.06.2022