İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Suriye’de 5 bin öğrenciye kırtasiye desteği
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından İdlib ve Afrin’deki çeşitli okullarda eğitim gören 5 bin öğrenciye kırtasiye desteği verildi.
Suriye 28.12.2021

Suriye’de mevcut insani krizin başladığı 2011 yılından bu yana ülke içerisinde yardım faaliyetleri yürüten İHH İnsani Yardım Vakfı, çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Son olarak, Suriye’nin kuzeybatısındaki İdlib ili ve Afrin ilçesindeki okullarda eğitim gören 5 bin öğrenciye İHH tarafından okul çantası ve kırtasiye ürünleri desteği verildi.

Vakfın Suriye Çalışmaları Eğitim Koordinatörü Sebahattin Aydın, yaptığı yazılı açıklamada, savaşın mağdur ettiği çocuklara yönelik olarak eğitim çalışmaları yaptıklarını söyledi.

img_7567-2.jpg

“Yeni eğitim setleri hazırlayacağız”

Aydın, zor şartlar altında eğitim gören savaş mağduru öğrencilere okul çantası ve kırtasiye dağıtımı yaptıklarını belirterek, ''İlk etapta İdlib ve Afrin’de öğrenim gören 5 bin çocuğumuza okul çantası ve kırtasiye malzemesi dağıttık. Depolarımızda şuan hummalı bir çalışma var. İvedi bir şekilde yeni eğitim setleri hazırlayıp onları da öğrencilerimize ulaştıracağız’’ diye konuştu.

img_7543-2.jpg

Çok sayıda eğitim projesi yürütülüyor

İHH tarafından Suriye genelinde çok sayıda eğitim projesinin yürütüldüğünü anlatan Sebahattin Aydın, şöyle devam etti:

‘‘Eğitim çalışmalarımızdaki en büyük gayemiz savaşın mağdur ettiği Suriyeli çocukların geleceğe umutla bakan ve çevrelerine faydalı bireyler olarak kendilerini yetiştirmeleridir. Bu amaçla çok sayıda okul inşa edip bölge halkının hizmetine sunuyoruz. Ders halkaları kurup manevi eğitim imkânı da veriyoruz.’’

İlgili haberler
Tümünü gör
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
İHH YouTube kanalında yayınlanan "Benim Ailem" serisinin yeni bölümü yayınlandı. Benim Ailem ekibi bu bölümde, Azerbaycan’ın Şeki şehrinde bir yetim ailesi olan Çelebiyev ailesine taşıma aracı murayev hediye etti.
22.02.2024
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak olarak bilinen Şef Burak Özdemir, Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib iline yaptığı ziyaret kapsamında savaş mağduru ailelere yardım malzemeleri dağıtıp çocuklarla yemek yaptı. Özdemir, tüm dünyada savaşların sona ermesi ve iyiliğin yayılması için çağrıda bulundu.
22.02.2024
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından 2023 yılı boyunca Suriye'nin çeşitli bölgelerinde yaşayan savaş mağduru sivillere, 42 bin ton ağırlığında 1658 TIR dolusu insani yardım malzemesi ulaştırıldı.
01.02.2024