İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Suriyeli bin çocuk tıraş ettirildi
İHH İnsani Yardım Vakfı’nın gönüllü berberleri, Suriye'nin Türkiye sınırındaki kamplarda yaşayan yaklaşık bin çocuğu ücretsiz tıraş etti.
Suriye 19.07.2018

Suriye’deki krizin başladığı ilk günden bu yana Suriyelileri yalnız bırakmayan İHH İnsani Yardım Vakfı, 9 koordinasyon merkezinde 850’ye yakın personel ve gönüllü ile mazlumlara hizmet vermeye devam ediyor. Bu kapsamda İHH’nın gönüllü berberleri Suriye'nin kuzeyinde Türkiye sınırındaki Azez ilçesinde yer alan kamplardaki çocukların saçlarını kesti. İHH’nın desteğiyle Türkiye'den gelen gönüllü berberlerin gayretleriyle bine yakın Suriyeli çocuk tıraş edildi.

detay.jpg

“Savaşın verdiği acıları çocukların yüzlerinde gördük”

Berber Ferhat Dobuoğlu, İHH aracılığıyla meslektaşlarıyla kamplardaki Suriyeli çocukları tıraş etmek için Azez’e geldiklerini söyledi. Duboğlu, "Burada karşılaştığımız manzara beni derinden üzdü. Çünkü kendi çocuğum aklıma geldi. Savaşın verdiği acıları çocukların yüzlerinde gördük" dedi. Kamplardaki yetersiz temizlik nedeniyle çocukların saçlarında bit görüldüğünü belirten Duboğlu, "Saç kesiminden sonra çocukların yüzlerindeki mutluluğu görmek her şeye bedeldi. İnşallah bir sonraki programda daha fazla arkadaşla bölgeye gelip 5 bin çocuğu tıraş etmek istiyoruz" ifadelerini kullandı.

genel.jpg

2011’den bu yana

İHH, iç savaşın başladığı 2011'den bu yana Suriye'ye yardım faaliyetlerinde bulunuyor. Vakıf, Hatay, Kilis ve Şanlıurfa'daki tesislerinden koordine edilen Suriye çalışmalarında, gıda, barınma, eğitim ve sağlık alanlarında destek sağlıyor.

ic.jpg

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH ve Kuveytli kuruluş Gazze’ye insani yardım gemisi gönderdi
İHH ve Kuveytli kuruluş Gazze’ye insani yardım gemisi gönderdi
İHH İnsani Yardım Vakfı ve Kuveytli kuruluş Kuwait Society for Relief tarafından ortak hazırlanan insani yardım gemisi, Mersin Limanı’ndan Mısır Ariş Limanı’na doğru yola çıktı. Burada Mısır Kızılayı’na teslim edilecek yardım malzemeleri, ardından Gazze’ye ulaştırılacak. Gemide, birçok farklı kalemde 907 tonu aşkın malzeme yer alıyor.
14.04.2024
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı ve çok sayıda uluslararası sivil toplum kuruluşunun organize ettiği Özgürlük Filosu, Gazze için yola çıkmaya hazırlanıyor. Filoya katılım için başvuru süreci devam ediyor.
04.04.2024
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024