İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Suriye’ye 2 yeni Kıyafet Dağıtım Merkezi
İHH İnsani Yardım Vakfı Suriye’nin El Bab ilçesinde 8 bin, İdlib kentinde de ayda 2 bin kişinin istifade edebileceği 2 ayrı Kıyafet Dağıtım Merkezi’ni hizmete açtı.
Suriye 17.02.2018

Suriye’de mevcut durumun başladığı ilk günden bu yana yardım faaliyetlerini sürdüren İHH İnsani Yardım Vakfı, El Bab ve İdlib’de iki ayrı Kıyafet Dağıtım Merkezi’ni Suriyelilerin hizmetine sundu. El Bab’da açılan merkezden ayda 8 bin kişi, İdlib’de ise ayda 2 bin kişi istifade edecek.

elbab.jpeg

“Cerablus’ta da açacağız”

El Bab’daki Kıyafet Dağıtım Merkezi, Kuveyt Beytü’z-Zekât Kurumu ortaklığıyla açıldı.

İHH Kilis Genel Koordinatörü Serkan Öktem, "İHH olarak bugün Bab'dayız. Kuveyt Beytü’z-Zekât Kurumu ile birlikte açılan ücretsiz kıyafet dağıtım merkezinin amacı, bölgedeki muhtaç insanların ihtiyaçlarını gidermektir" dedi. Önce yetimlere, sonra ihtiyaç sahibi sivillere yardımcı olmak istediklerini belirten Öktem, merkezden her ay yaklaşık 8 bin ailenin istifade edeceğini ifade etti.

Öktem, daha önce Azez'de aynı merkezi açtıklarını dile getirerek, "Şu anda Bab'da açıyoruz bir sonrakini Cerablus'ta açacağız. Bab'ın içerisinde buna benzer projeleri devam ettiriyoruz. Bir başka proje olarak da Bab’ın içerisinde 800 yetim aileye günlük olarak ekmek dağıtıyoruz" diye konuştu.

idlib.jpg

“Projeye yoğun ilgi var”

İdlib’deki Kıyafet Dağıtım Merkezi ise Gün Doğumu İnsani Yardım Derneği ile işbirliği yapılarak Akrabat ilçesinde hizmete açıldı.

İHH Suriye Çalışmaları Reyhanlı Medya Sorumlusu Selim Tosun, savaş mağduru sivillerin kıyafet ihtiyaçlarını karşılamaları amacıyla yeni bir hayır mağazasını daha hizmete açtıklarını belirterek, "İdlib kenti kırsalındaki Akrabat ilçesinde hizmete açtığımız bu mağazamızdan her hafta yaklaşık 500 kişi faydalanacak. Mağazaya gelenler kendilerine ayrılan kota miktarına göre diledikleri üründen alabilecekler" dedi. Mağazaların bölgedeki ihtiyaç sahipleri tarafından yoğun ilgi gördüğünü anlatan Selim Tosun, şöyle devam etti:

"Yardım ulaştırırken insanların rencide olmamasına ve gerçek anlamda ihtiyaçlarının giderilmesine dikkat ediyoruz. Bu nedenle ihtiyaç sahiplerinin giyecekleri ürünleri kendilerinin seçebilecekleri bir sistem oluşturduk. Proje bölge insanı tarafından yoğun ilgi görüyor. Bu projemizde İdlib'de insani yardım çalışmaları yürüten Gün Doğumu İnsani Yardım Derneği ile iş birliği yaptık. Onlara da desteklerinden ötürü ayrıca teşekkür ediyoruz"

elbab2.jpeg

2011’den bu yana

İHH, mevcut durumun başladığı 2011'den bu yana Suriye'ye yardım faaliyetlerinde bulunuyor. Hatay, Kilis ve Şanlıurfa'daki tesislerinden koordine edilen Suriye çalışmalarında; gıda, barınma, eğitim ve sağlık alanlarında destek sağlanıyor.

ŞİMDİ BAĞIŞ YAP

elbab3.jpeg

İlgili haberler
Tümünü gör
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı ve çok sayıda uluslararası sivil toplum kuruluşunun organize ettiği Özgürlük Filosu, Gazze için yola çıkmaya hazırlanıyor. Filoya katılım için başvuru süreci devam ediyor.
04.04.2024
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Uluslararası Özgürlük Filosu için satın alımı yapılan iki gemide incelemelerde bulundu. Yıldırım burada yaptığı açıklamada, “Bu yük gemisi 5 bin 500 ton kapasiteli, adı Anadolu. Ülkemizin yardımlarını ve merhametini yüklenerek Gazze’ye ulaştıracak. Diğer gemimizin adı, Vicdan. Bu gemi de dünyadaki vicdan sahibi aktivistleri alacak ve dünya vicdanını Gazze sahillerine ulaştıracak” dedi.
27.03.2024