İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Suriye’ye 56 TIR'lık kömür yardımı
Mazlumlar için ‘Her Ay Bir Proje’ sloganıyla gönüllü yardım faaliyetleri yürüten Kur'an ve Sünnet Yolunda Grubu, aralık ayı projesi kapsamında İHH İnsani Yardım Vakfı aracılığıyla Suriye'ye 56 TIR dolusu kömür yardımında bulundu.
Suriye 31.12.2021

Kış mevsiminin gelmesiyle yaşam şartlarının daha da zorlaştığı  Suriye’deki savaş mağduru ve ihtiyaç sahibi sivillere yönelik olarak Türkiye’deki yardım kuruluşları ve bağışçıların yardım faaliyetleri devam ediyor.

Yardım faaliyetlerinde bulunan Kur'an ve Sünnet Yolunda Grubu, çalışmalarını, mazlumlar için ‘Her Ay Bir Proje’ sloganıyla sürdürüyor.

dji_0142.jpg

Kur'an ve Sünnet Yolunda Grubu, aralık ayı projesi kapsamında  Suriye’nin çeşitli bölgelerindeki sığınmacı kamplarına İHH İnsani Yardım Vakfı aracılığıyla ulaştırılmak üzere 56 TIR dolusu kömür bağışında bulundu.

Kömür araçları, Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde ve Kilis’te bulunan İHH İnsani Yardım Vakfı’nın Lojistik Merkezleri’nde düzenlenen törenlerle Suriye’ye uğurlandı.

Uğurlama töreninde Kur'an ve Sünnet Yolunda Grubu adına açıklama yapan Ali İhsan Ergin, soğuk kış şartlarında hayatlarına devam eden Suriyeli ailelere destek olmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

ba2a7698.jpg

Ergin, Suriye’deki drama tepkisiz kalmamak için çok sayıda vicdan sahibinin projeye destek olduğunu anlatarak, ‘‘Suriye’de 11 yılı aşkın bir süredir tüm dünyanın gözleri önünde trajedi yaşanıyor. İnsanlık burada önemli bir vicdan sınavı veriyor.’’ dedi.

Her ay bir yardım projesi uyguladıklarını belirten Ali İhsan Ergin, şöyle devam etti:

‘‘Kur'an ve Sünnet Yolunda Grubu olarak hiçbir şey yapmadan tepkisiz kalmak yerine mazlumlara destek olmak amacıyla her ay bir yardım projesi hazırlıyoruz. Aralık ayında ise projemiz, bölgeye 56 TIR dolusu kömür yardımı ulaştırmak oldu. Başta Kuran ve Sünnet Yolunda Grubumuz olmak üzere tüm hayırseverlere şükranlarımızı sunuyoruz.’’

img_7286.jpg

Yapılan konuşmaların ardından Suriye’ye gönderilen 56 TIR dolusu kömür, İdlib ve çeşitli yerleşim yerlerinde yaşayan savaş mağduru ailelere dağıtılmaya başlandı.

İlgili haberler
Tümünü gör
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Uluslararası Özgürlük Filosu için satın alımı yapılan iki gemide incelemelerde bulundu. Yıldırım burada yaptığı açıklamada, “Bu yük gemisi 5 bin 500 ton kapasiteli, adı Anadolu. Ülkemizin yardımlarını ve merhametini yüklenerek Gazze’ye ulaştıracak. Diğer gemimizin adı, Vicdan. Bu gemi de dünyadaki vicdan sahibi aktivistleri alacak ve dünya vicdanını Gazze sahillerine ulaştıracak” dedi.
27.03.2024
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla yürütülen kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 15 bin 744 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
20.03.2024